„Református óvoda felújítása Nagyhalász városában”
TOP-1.4.1-15-SB1-2016-00012

PROJEKT RÖVID BEMUTATÁSA

kedvezményezett neve: Nagyhalász Város Önkormányzata
támogatás összege: 68.825.472 Ft
támogatás mértéke: 100 %
a projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.08.31.

projekt tartalmának rövid bemutatása
 
A projekt célja

A projekt általános célja Nagyhalász városban az óvodai ellátás infrastruktúrájának fejlesztése, különösen a hátrányos helyzetű gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése.
Az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása, a szolgáltatások minőségének fejlesztése a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása Nagyhalász városban.

A tevékenység eredményeként épület felújításra és eszközök beszerzésére kerül sor az óvodai ellátás fejlesztése érdekében, amely által a lakosság hátrányos helyzete-, a kisgyermeket nevelők munkavállalási lehetőségei javulnak.

A projekt szakmai-műszaki tartalma:

A fejlesztéssel érintett óvoda Nagyhalász, Vasvári Pál utca 8/a szám alatt található. Az épület hasznos alapterülete 558,71 m2. Az épületben a következő helyiségek találhatók: 4 db csoportszoba, konyha, 2 db iroda, 4 db közlekedő, tornaszoba, szertár, WC-k és mosdók, öltözők, raktár. Az épülettartó szerkezetileg megfelelő állapotban van, viszont a nyílászáróik a mai hő technikai előírásoknak nem felelnek meg, az épület gépészete és elektromos hálózata 30-40 éves elavult, balesetveszélyes. Az épület szigetelése szintén nem felel meg a mai elvárásoknak, villanyszerelése és gépészeti rendszere korszerűtlen. Nincs megfelelő vizesblokk kialakítva, a meglévő erősen elhasználódott állapotban van, korszerűsítésére már hatósági előírást kapott a fenntartó. Jelenleg az épület akadálymentesítése szabályszerűen nincs biztosítva, a meglévő rámpa lejtése és pihenői nem megfelelőek, balesetveszélyesek, az épületnél akadálymentes parkoló nincs, a nyílászárók nincsenek küszöb mentesítve és szélességük sem megfelelő, továbbá akadálymentes WC sincs kialakítva.

A tervezett felújítási munkálatok:

- A jogszabályoknak megfelelő akadálymentesítés kiépítése: akadálymentes parkoló, megfelelő rámpa, akadálymentes WC kiépítése, a nyílászárók cseréje küszöbmentesre és megfelelő szélességűre, megfelelő piktogramok, jelölések felrakása.
- A födém szigetelése, külső hőszigetelés, külső és belső nyílászárók cseréje, új épületgépészet és elektromos hálózat kiépítése, fűtéskorszerűsítés, belső burkolatok cseréje és festés. Az épület területén a szabványokban és előírásokban rögzített világítástechnikai értékek szerint méretezett világítást tervezünk. Az épület homlokzatát ellátjuk kiemelő világítással. A tervezett kondenzációs kazán: Gázüzemű kondenzációs fali kazán, nemesacél fűtőfelület 2 db Viessmann Vitodens 100 W típusú. A hő leadók acéllemez lapradiátorok lesznek beépítve. Az épület teljes felújítása után az épület energetikai minőség szerinti besorolása CC (korszerű) lesz.

A beruházás során eszközbeszerzés is megvalósul!

A projektbemutató letöltése .doc verzióban ITT!