ALAKUL, ALAKUL...

Interjú Nagy Lajossal, a nagyhalászi utánpótlás egyik vezető személyiségével.


Kezdjük az elején! Hogyan sikerült a nyári alapozás?
Öt meghatározó játékos távozott, Nagy Máté, Tanyi Attila, Lakatos Roland és Németh Marcell, míg Balogh Istvánt és Nagy Renátót kölcsönadtuk. Az U16-ból öten kerültek fel, tehát fiatalodott a keret.

Ehhez képest zseniálisan kezdtetek…

Jól sikerült a rajt, a fizikai felmérők is ezt vetítették előre, de elindultak a srácok közben a felnőtté válás útján is. Sokat javult az edzések minősége, több taktikai, technikai elemet gyakoroltunk, az edzőmeccseket pedig felnőttcsapatok ellen vívtunk. Az elsőtől a hetedik fordulóig minden stimmelt, de aztán eltiltások és sérülések nehezítették dolgunkat, 4-5 játékosunk folyamatosan hiányzott. Az egyik vereség alkalmával nyerhettünk volna, de a Sényőnek óriási szerencséje volt, ellenben a listavezető Nyírgyulajt 5-0-ra vertük az utolsó fordulóban! Az év végi fizikai felmérés jó eredményeket hozott, nagy kár, hogy véget ért a bajnokság.

Együtt marad a télen a keret?

Igen. Négy-öt játékos a felnőttekkel készül, ott jelenleg nincs halászi játékos. Hosszú távon csak így működhet a csapat, ha felneveljük a halászi játékosokat a nagycsapatnak.

Kivel vagy elégedett a csapatból?

Önmagához képest mindenki sokat fejlődött, de személy szerint nem szeretnék senkit sem kiemelni, az év végi fizikai tesztek viszont kiemelkedőre sikerültek. Páran természetesen nem hozták azt, amit vártam tőlük, de akik a télen odakerülnek a felnőttek közé (Dócs Dávid, Csorba Krisztián, Csáki József, Lippai Attila, Ferenczi Zoltán és a Stadler-testvérek), az azért jelzi, hogy elértek egy szintet.
Új játékost nem igazolunk, de olyan jól működik az utánpótlásunk rendszere, hogy erre nincs is szükség. Kropkó Andrással és Kormány Lászlóval elkezdtünk egy folyamatot az utánpótlásban, ahonnan a 2001-2005 közötti korosztályok valósággal eltűntek, de szerencsére elindítottunk egy programot, az U5-től és az U7-től kezdve, amelynek lesznek eredményei. Ez meglátszik majd előbb-utóbb az U16-on is, ahol most még nem az eredményesség a fontos.

BACSKAI J.