A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a foglalkoztatás előmozdítása és a munkaerő mobilitásának támogatása tematikus cél teljesítését, melynek elérését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a helyi önkormányzatok együttműködésével a TOP-1.3.1-15 kódszámú „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című felhívással tervezi megvalósítani.

Jelen felhívás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által került meghirdetésre.

A felhívás keretében megvalósuló fejlesztések a Közép-magyarországi régió kivételével az ország összes régióját érintik, melynek célja a jellemzően alacsonyabb rendű, országos közutak felújítása és fejlesztése annak érdekében, hogy a kisebb települések munkavállalói számára a betelepülő vállalkozások és a fejlesztett üzleti infrastruktúra elérhetősége javuljon.

A felhívás keretében kizárólag – állami támogatásnak nem minősülű – közcélú közútfejlesztések valósulhatnak meg:

  • 4 és 5 számjegyű utak fejlesztése, felújítása, valamint
  • Országhatárhoz vezető alsóbbrendű utak fejlesztése, felújítása, építése.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 44 074 millió Ft. Jelen felhívás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A felhívással kapcsolatosan további információ érhető el a www.palyazat.gov.hu internetes oldalon.


A felhívás keretében a táblázatban szereplő utak felújítására kerül sor, mely felújítások a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szervezésében, uniós támogatással, hazai kivitelezőkkel, átlátható rendszerben valósulnak meg.

A projekt keretében a Nyíregyháza-Dombrád-Kékcse összekötő út (21+100-24+000), a Rakamaz-Balsa-Nagyhalász összekötő út (24+000-28+460), a Sonkád-Kispalád összekötő út (0+000-3+600), a Nyírtura-Nyíradony összekötő út – Nyíregyháza Keleti elkerülő főút (0+931 14+008), Anarcs-Nyírbátor összekötő út (32+698-42+967), továbbá a Kisvárda-Vásárosnamény összekötő utak (1+980-4+094) felújítására kerül sor, mely felújítások a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szervezésében, uniós támogatással, hazai kivitelezőkkel, átlátható rendszerben valósulnak meg.

Projekt adatai:

Projekt címe: Közlekedésfejlesztés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében I.

Projekt azonosítószáma: TOP-1.3.1-15-SB1-2016-00001

Kedvezményezett neve: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Konzorciumi partnerek: Ibrány Város Önkormányzata, Nagyhalász Város Önkormányzata

Szerződött támogatás összege: 2.901.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.05.01.


KATT A KÉPRE A TÁBLÁZAT MEGNYITÁSÁHOZ!