EGYÜTT A CSALÁDOKÉRT

Családok erősítését elősegítő projektet valósít meg a Kultúra Nova Kulturális Egyesület

Az Egyesület eredményesen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében a Védőháló a családokért (kódszám: EFOP-1.2.1-15) című felhívásra.Az Együtt a családokért – Családi kohéziót erősítő komplex program Nagyhalászban (EFOP-1.2.1.-15-2016-00149) című programunk célja a helyi családok életének megkönnyítése, ezáltal ösztönözve a fiatal generáció családalapítási és gyermekvállalási szándékát, megelőzni a családok felbomlását, elősegíteni a krízishelyzetben lévő családokban az egyensúly helyreállítását. Az egyének, családok életvezetési képességeinek fejlesztésével a családok önálló működésének elősegítése a tanácsadások által.

A családok minden korosztályának elérése, különös tekintettel a gyermekek és az idősek közötti találkozások mennyiségi és minőségi növelése, a generációk közötti távolság csökkentése a közösségi programokkal.

A szolgáltatások a fiatal generációtól az idős korosztályig, családi állapottól függetlenül mindenkinek, stabil családoknak és átmenetileg vagy tartósan problémával/problémákkal küzdő családoknak lehetőséget biztosítanak kiegyensúlyozott családi életre, biztonságot jelentő családhoz való tartozásra.

A projekt időtartama 2017.03.01.-2019.03.01. A 33.984.768 Ft európai uniós támogatás segítségével párválasztás, családalapítás, párkapcsolat, házasság, gyermeknevelés, munkavállalás, háztartás-gazdálkodás témákban tanácsadásokat, csoportfoglalkozásokat szervezünk a célcsoportnak.

Közösségépítő programok keretében a nők családban betöltött szerepére, az egészséges életmódra hívjuk fel a figyelmet, törekszünk az idősebb generáció aktívabb bevonására és a generációk közötti együttműködés erősítésére.