CSAK A SZOKÁSOS ARANY...

A „nagyhalásziak hozták a formájukat” -mondta az egyik zsűritag a III. Szeretünk olvasni! műveltségi vetélkedő országos döntője után Pécsett a Széchenyi István Baptista Általános Iskolában.

Évről évre nagy örömmel megyünk Baranya megye fővárosába, hiszen egy remek verseny részesei lehetünk, amelyet immár harmadszor nyert meg a Csuha Antal Baptista Általános Iskola csapata, amelynek az idén Bodnár Dániel, Fedor Virág és Hegyes Jázmin voltak a tagjai.

A gyerekek már október óta lelkesen olvasták a kijelölt könyveket, amelyekhez kapcsolódóan online tesztet kellett megoldaniuk, illetve kreatív feladatokat kellett elkészíteniük. Versenyzőink az októbertől márciusig tartó négy elődöntő után a megszerezhető 200 pontból 199 pontot elérve utazhattak Pécsre az országos döntőre, ahol ismét- mint eddig minden évben -felkészültségükkel kivívták a zsűri tagjainak elismerését.

Tanulóink, akik mindhárman iskolánk színjátszó csoportjának a tagjai, bemutathatták színészi képességeiket is az egyik feladat során.

Rögtönzött előadásukkal nagy sikert arattak, hiszen magabiztosan, ötletesen adták elő a kívánt jelenetet. Iskolánk vezetőségének a jóvoltából két napot tölthettünk Pécsett, ahol megnézhettük ennek a csodálatos városnak és a közeli településeknek sok nevezetességét, részesei lehettünk egy izgalmas, jó hangulatú versenynek, amelynek végén - immár harmadszor - a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattak a nagyhalászi iskola tanulói.

Szentirmai Gáborné (felkészítő tanár)