HA PÉCS, AKKOR GYŐZELEM

Színjátszóink mozgalmas tavasza.A Pécsett, immár negyedik alkalommal megrendezett „Szeretünk olvasni!” elnevezésű irodalmi vetélkedőn iskolánk csapata ( Fedor Virág, Hegyes Jázmin és Vadász Vanda) a verseny történetében immár negyedszer szerezte meg az első helyet. A mindig színvonalas, jó hangulatú és nagy felkészültséget igénylő verseny és a városnézés nagy élményt jelentett tanulóinknak. Köszönet az iskolánknak és a fenntartónak, hogy minden évben anyagilag támogatják a tőlünk igencsak távol eső városba való utazást.
            


A Csuha Antal Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola színjátszói a közel múltban két találkozón is részt vettek.

Április 14-én Kisvárdán léptek fel a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón. A minősítéses versenyen A rút kiskacsa történetét illetve Az alagút című színdarabot adták elő, amelyeket a zsűri bronzminősítéssel jutalmazott.

Május 11-én Kisújszállásra utaztak tanulóink, ahol a Csemeték csoport a Szemenszedett mese című játékot adta elő nagy sikerrel. Kiemelkedő színészi teljesítményükért a csoportból Lukács Katalin és Szűcs Adrienn különdíjban részesültek. A felsősökből álló Kincskeresők Az alagút című abszurd történetüket mutatták be, amely különlegességnek számított a mese előadások között.

Hegyes Jázmin, Fedor Virág és Szabó Maja alakításukért szintén különdíjban részesültek.  

A nagyhalászi gyerekek legközelebb Nyírpazonyban lépnek fel a Családi napon, majd a nagyhalászi művelődési házban mutatják be előadásaikat június 1-jén.

                                                                                                          
Edit Tudlik fényképe.

Edit Tudlik fényképe.

Edit Tudlik fényképe.

Edit Tudlik fényképe.

 

SZENTIRMAY GÁBORNÉ