Nagyhalász SE

ajánló:
»»Sportoldal

 

Kung-fu, természetjáró szakkör

2007. 06. 13.

A Záhony elleni hazai vereség után egy nem is kissé gúnyos hangvételű írás jelent meg a halászi csapatról, legalábbis annak gyengébben teljesítő tagjairól. Mivel néhány játékosnak igencsak rosszul esett a kritika, pontosabban nem is maga a bírálat, hanem annak ironikus hangvétele, mi sem természetesebb, hogy hangot adhattak véleményüknek.

(Csak a tisztánlátás kedvéért s zárójelben, (ál)szerénységtől pirulva jegyezném meg, hogy néhány "idegenlégiós" kétségbe vonta a cikket jegyző labdarúgó-ügyi szakértelmét is - az írónak egyébként e héten mindössze a nemzetisport.hu, a nepszabadsag.hu valamint a Sport + Foci oldalain jelentek meg futball tárgyú írásai, valamint ő jegyzi a hazai sportújság vb-és BL-adatbankját is, tehát elképzelhető, hogy konyít valamicskét e sportághoz...)

Az ominózus bajnoki után két játékos kapta a legtöbb ívet: a kung-fuzással vádolt Kató Csaba és a turisztikai szakkör főgyaloglósági posztjával meggyanúsított Ignácz János.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kató Csaba, aki gyermekkorában szinte minden szabad idejét a futballpályán töltötte, s nem mellékesen éppen e sorok szerzőjével együtt nyert megye I-es ifjúsági bajnokságot az ősidőkben, 1999-ben került fel a nagycsapathoz. Azóta a védelem igazi erőssége, megfordult már a beállós posztján is, jelenleg jobbhátvédként foglalkoztatja őt Kormány László. A mindenki által csak "Katicaként" tisztelt bekk évek óta megbízhatóan futballozik, lelkesedésével soha nem volt probléma.

"Nagyon rosszul esett a nagyhalasz.hu-n megjelent kritikád, azt kellett volna írnod például, hogy "Kató nem fogott ki jó napot", nem a kungfuzást" - kezdte Csaba.

Úgy hallottam, már vasárnap is sokan bíráltak a mérkőzés közben.

"Igen, a nézők is beszóltak, így vasárnap este arra gondoltam, hogy abbahagyom. Különösen az egyik drukker megjegyzése fájt. Nem szoktam pedig ilyesmivel foglalkozni, de éppen ott voltam az oldalvonal mellett, amikor ez történt."

A társak is cikiztek a kung-fu miatt...

"Most már én is csak röhögök rajta, de akkor nagyon rosszul esett. Ráadásul magam is éreztem, hogy nem ment a játék, beszólt a néző is, s a cikk volt a pont az i-n."

 

Ignácz János is nagyhalászi gyökerekkel büszkélkedhet, s mivel már igen fiatalon felfigyeltek rendkívüli tehetségére, 14 esztendős korában leigazolta őt a Nyíregyházi Spartacus. Miután kinőtte az ifjúsági csapatot, a Nyíregyházi Kertvárosban erősödött, s három esztendő múlva került vissza a Szparihoz, 21 évesen. Ám két idény múltán egy nagyon súlyos sérüléshullám (meghúzódott combtöve, vérömleny is keletkezett) megakadályozta igazi áttörését, így került Kemecsére, majd Ibrányba. A szomszédvárosban kereste meg Hegedűs János és Orosz Zoltán, s Halászba csábították a gólerős játékost.

 

Reálisnak érzed a csapat jelenleg tabellán elfoglalt helyét? - kezdtem a riportot a forró kása kerülgetésével.

"A 7-8. hely reális jelenlegi helyzetünkben, hiszen sok gonddal küszködünk. Ha egy-két poszton sikerül nyáron erősítenünk, az első ötben ott lehetünk."

Ebben a szezonban elkerültek a sérülések?

"Nem, sajnos nem. November 27-én sérvvel műtöttek meg, így hiába kezdődött meg január 6-án az alapozás, nekem két hónapot ki kellett hagynom. Az elmúlt két hétben ráadásul igencsak nagy fájdalmakat érzek futás közben."

Akkor ennek köszönhető mostanában mutatott gyengébb formád?

"Emellett kevesebb támogatást is kapok a társaktól, nehéz egyedül teljesen egyedül lenni elől. Ráadásul ha látom, hogy néhány játékos elszórakozza a mérkőzést, az én kedvem is elmegy."

Viszont felsőtesteddel nagyon jól fedezed a labdát.

"Muszáj is - bár nagyon szeretnék szaladni, de a lábam jelenleg alkalmatlan a sprintekre. De ha felfutnak a középpályások, sok helyzetet tudok teremteni nekik. Ungi és Földi jelenléte sokat segít. Edzésen egyébként mindig Földi Józseffel vagyok, nagyon szeretek vele játszani!"

Hát akkor térjünk át a vasárnapi bajnoki utáni kritikára...

"Volt elég gondom ezen kívül is, s tudtam, hogy ennél jóval több van bennem. Azt sem tudta ráadásul az újságíró, hogy fáj a lábam. (Ekkor kezdtem el zavaromban pirulgatni a telefon másik végén. Utólag is elnézést kérek, erről tényleg nem értesítettek, az autóbalesetről sem - BJ.) Ezért is idegesített fel a kritika - máskor mindig hajtok, még ha nem is megy a játék. Itt is bizonyítanom kell, ennél sokkal többet tudok. Nekem szükségem van arra, hogy bízzanak bennem, ilyenkor mindig sokkal jobban megy."

Jövőre szerinted feljuthatunk, ha megfelelően erősítünk a hiányposztokon?

"Nem tartom kizártnak!"

Ha a következő szezonra elkerülnek a sérülések s jól sikerül az alapozás, hány gólt rúghat Ignácz János a megye I-ben?

"14-17 góllal elégedett lennék. Nyáron több orvost és csontkovácsot is fel fogok keresni, hogy teljesen gyógyultan vágjak neki a következő idénynek."

 

- Bacskai János -