Nagyhalász SE

ajánló:
»»Sportoldal

 

2006-2007, tavaszi idény

2007. 06. 24.

 

Tiszavasvári-Nagyhalász 1-1 (1-0)

 

Tiszavasvári, 200 néző vezette: Takács

 

Nagyhalász: Mudri 7 - Kató 7, Baraksó 7, Kelemen 8, Babják 7 - Farkas 7 (Végső), Ungi 6, Földi 6, Csombók Cs. 6 - Ignácz 5 (Somfalvi), Csombók Z. 6

 

"A jövő héten Tiszavasváriba megyünk, s egyik csapat számára sincs már tét, de mi azt szeretnénk, ha nem vereséggel fejeznénk be az idényt" - mondta múlt héten Kormány László, aki egyéb elfoglaltságai miatt ezúttal nem ülhetett a kispadon.

 

Igazán ünnepi hangulat vezette fel a nagyok mérkőzését, hiszen miután a hazai fiatalok könnyedén verték meg földijeinket, pezsgőlocsolással, körtánccal, egyenpólóval és némi cécóval örültek együtt bajnoki címüknek.

 

"Az utolsó fordulóra mindkét csapat meglelte helyét a tabellán, nincs ok az izgalomra - mondta a mérkőzés előtt Hegedűs János, a csapat beugró gardírozója. Ismernek engem játékosaim, így nem mernek majd lazáskodni, úgyhogy nem lesz gond az elszántsággal. Jó mérkőzést és szoros eredményt várok."

 

Tisztes helytállást és döntetlent. Döntetlenre jók vagyunk! Ha úgy állunk hozzá, mint az utóbbi négy mérkőzésen, döntetlen lesz. 3-1-re kikapunk! - A fentieket a pálya körül álldogálók jósolták, sorrendben Orosz Zoltán, a háromsárgás Simon, a mostanában nagy formába lendülő Mudri és ifj. Ónodi Bertalan, a vendégszurkolók legpesszimistábbja (akit azért a többiek gyorsan lehurrogtak).

 

A nagy melegben a mérkőzés erősen lanyha iramban kezdődött, majd a hazaiak fokozatosan átvették a kezdeményezést. A 10. percben Kató mellett ment el egy hazai szélső, kinek kiváló beadását a két középső védőnk között felugró Fazekas a hálóba bólintotta, majd ebben az idényben már 26. alkalommal mutathatta be gólörömét. A mieink szerencsére nem estek össze, a 19. minutumban Ungi próbálkozása is ezt támasztotta alá (bár igencsak gyengécske löket volt, de legalább mellé ment.). Nem sokkal később Csombók Cs. mentett nagy helyzetben fejjel, de a 37. percben kiegyenlíthettünk volna - történt, hogy Kelemen szabadrúgása Földi elé pattant, aki egyből kapura rúgta, ám a hazai portás Ignácz elé ütötte a labdát, aki lövés helyett cselezni próbált, de a kesztyűs ember egy nagy vetődéssel lelopta lábáról a lasztit.

 

"Azt kértem tőlük, hogy játsszanak jól, ne adják fel. A támadásban pontosságot, a középpályásoktól több elmozgást kértem" - válaszolta Hegedűs János arra a kérdésemre, hogy mit mondott a fiúknak a szünetben, majd kifejtette, hogy szerinte minimum kiegyenlítünk a második félidőben.

 

Bizony, mintha egy másik csapat hunyorgatott volna a napfényben, mint aki beslattyogott nemrégiben, hiszen nagy elánnal kezdtünk, ám sajnos Csombók Cs. ajtó-ablak helyzetben is hibázni tudott. A 12. percben Farkas fejelhetett szabadon 8 méterről, ám egy bevetődő védő hárítani tudott, szerencsénkre hét perc múlva Kelemen egyenlíteni tudott, amikor is Csombók Z. kiváló passza után higgadtan helyezett a kapuba.

 

Három perccel később Farkas hibázott nagy ziccerben, két percre rá a játékvezető nem adott meg nekünk egy tiszta büntetőt, amikor is Farkast vállal lökték, 12 méterre a kaputól.

 

Ezután egy tízperces üresjárat következett, majd Babják eladta a labdát, amiből kis híján a hazaiak szereztek gólt - a legvégén még volt a vasvárinak két veszélyes támadása, ám Kelemen vezetésével védelmünk szilárdan állt lábain.

 

Az utolsó percekre beállt a hazaiak játékos-edzője és legendája, Fecsku István is, aki 31 évnyi játék után ma este akasztotta véglegesen szögre stoplist.

 

"Ráéreztem a döntetlenre - mosolygott a lefújás után Hegedűs János, majd leosztályozta fiait. - Folytattuk jó szereplésünket, s megérdemeltük az egy pontot."

 

"Ha így folytatjuk a következő szezonban, akkor nagyon eredményes idényünk lesz" - foglalta össze a csapat edzőváltást (Kormányváltást?) követő tavaszát Orosz Károly.

Korábban:

Nagyhalász-Nyírbátor 4-0 (1-0)
»»cikk a mérkőzésről

Nagykálló-Nagyhalász 1-0 (1-0)
»»cikk a mérkőzésről

Nagyhalász-Szatmárcseke 4-1 (2-0)
»»cikk a mérkőzésről

Újfehértó-Nagyhalász 0-0 (0-0)
»»cikk a mérkőzésről

Nagyhalász-Záhony 1-2 (1-1)
»»cikk a mérkőzésről

Nagyhalász-Rakamaz 5-3 (2-1) Magyar Kupa-mérkőzés
»»cikk a mérkőzésről

Kék-Nagyhalász 0-1 (0-0) Magyar Kupa-mérkőzés
»»cikk a mérkőzésről

Nyírbéltek-Nagyhalász 1-2 (0-2)
»»cikk a mérkőzésről

Tiszabecs-Nagyhalász 1-1 (0-1)
»»cikk a mérkőzésről

Nagyhalász-Nagyecsed 3-2 (2-2)
»»cikk a mérkőzésről

- Bacskai János -