Városnap, 2007


ajánló:
A meghívó...
Felhívás...
Galériák...

 

2007. 12. 02.

Városnap, 2007

Tizenhárom esztendeje annak, hogy Nagyhalász megkapta a városi rangot, ennek örömére minden évben megtartja a városvezetés ennek ünnepét. Idén ráadásul a kiváló műsorokon túl a kábeltelevízió és kábelinternet átadásával sikerült igazán felejthetetlenné tenni ezt a napot.

A helyszín ezúttal is a Petőfi Sándor Művelődési Ház volt, amit dugig meg is töltöttek az érdeklődők.

A helyszín ezúttal is a Petőfi Sándor Művelődési Ház volt, amit dugig meg is töltöttek az érdeklődők. Mint rendesen, ezúttal is a Himnusz eléneklésével kezdődött a műsor, majd Szabó Judit szólította a "szereplőket", illetve olvasta fel a Gazda László nagyhalásziakhoz íródott levelét (a városért oly' sokat dolgozó politikus, az Észak - alföldi Regionális Fejlesztési Tanács Elnöke egyéb közfeladatai ellátása miatt sajnos nem lehetett jelen). 

Mi tagadás, a fellépők és az élvezetes műsorok orra elől ezen a napon a kábelTV és a kábelinternet hivatalos átadása ellopta a show-t, de ezt talán maguk a fellépők sem bánják, hiszen nagyon régóta várunk már erre a napra! Orosz Károly polgármester úr mondott köszöntőt eme alkalomból, majd a T-Kábel és a T-Online helyi potentátjai is hangot adtak elégedettségüknek. Orosz Károly kihangsúlyozta, hogy az elmúlt két év fejlesztéseire ez a beruházás tette fel a koronát, a meghívottak pedig kifejezték örömüket, hogy városunk szélesebb rétege is élhet a 21. század eme vívmányával.

A levonuló felnőttek után a Tündérkert Óvoda két művész- és emberpalántája, Maczkó Réka és Németh Nándor adta elő Kányádi Sándor: Kicsi faluból való c. versét (felkészítőik Szakács Sándorné és Pusztai Józsefné voltak), majd a Talentum Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara kiváló összhangzatú előadása következett, természetesen Perlinger Tamás karmesterkedésével. Ezután a művészeti iskola modern tánc tagozata countryzott egyet, ami fergeteges sikert aratott (Szabó Mónika volt a koreográfus).

Nem csak a fiataloké a világ, illetve a világot jelentő színpad, s ennek a Nagy Péter gardírozta, helyi erőkből álló Bel Canto Női Kar is tanúságát adta. "Néked zeng ez a dal", ráadásul "Boldog aki énekel", különösen, ha varázslatos hangulatú "Zulu dalokat" - foglalhatnánk össze számcímeikből mondanivalójukat.

Ezután Kaponyás Józsefné Majer Irén (akit mindenki csak "Mami"-ként ismer Nagyhalászban) mutatta meg népdalénekesi talentumát, majd a Talentum Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, Földi Fanni és Nagy Enikő furulyáztak vidám gyermekdalokat (felkészítő tanáruk Nagyné Tar Nikoletta volt), mielőtt a Családsegítőből fellépőruhában átdidergő Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület bemutatta volna hagyományos fonós táncát.

A vidámabb percek után némi irodalmi emelkedettség köszöntött ránk és a színpadra az általános iskola irodalmi műsorának képében, amelyet Kmetzné tanárnő tanítványai mutattak be - Petró Gergő közreműködésével kihasználva a multimédia adta lehetőségeket is. Ezek után láthattuk még a Csillagocska néptánccsoport Szatmári táncok c. produkcióját (felkészítő tanár: Kádár Mihály), a modern tánc tagozat nagy csoportja által előadott Fáraó dalát (producer és énekes: Árendás Miklós) és a házigazda szintetizátor klubjának műsorát, Albert Dezső irányításával.

A Homoktanya Aprófalva Asszonykórus nótacsokra egyetlen hivatalos halászi ünnepről sem hiányozhat, később Hornyák Kitti mutatta meg zongoratudását (felkészítője Fazekas Katalin volt), majd Szabó Judit tanítványai, Hajdú Ágnes és Herédi Dorotya énekelt el pár musical-részletet, mielőtt a FabricArt Egyesület Latin táncaival lezárta volna a városnapi délutánt (a táncmester Horváth Gábor volt, a ruhákat pedig Kormány Lajosné ajánlotta fel).

A legvégén mi mással is, mint a Szózat eléneklésével és a "Jövőre, veletek, ugyanitt" c. közhellyel búcsúztak egymástól a fellépők, a rendezők és a nézősereg.

Kenyérvágás, háttérben élénk hitvitával tovább a galériához»»

 

 

 

 

- Bacskai János -