Rendrakás...


ajánló:

A "nagy" temető új kapuja...

 

2008. 02. 21.

Rendbe rakott darabka múlt

Február 21-én, amikor először érezhettünk végre igazi tavasz-illatot a levegőben - legalábbis egészen addig, amíg a halásziak menetrendszerűen rá nem gyújtottak az árkok gyepszőnyegére - készítettünk galériát a házhelyi régi temetőről, amelyet a napokban a nagyhalászi közmunkások tettek rendbe.

Ez a terület mindig is afféle fekete foltnak számított, hiszen a hatalmas "dzsumbuj" jótékonyan ellepte a nyíltan odahordott hatalmas szeméthalmot. Legutoljára, pár évvel ezelőtt az igen agilis ifj. Oláh János vezette Fiatalok Nagyhalászért egyesület tett ott rendet, így igencsak référt már a területre a gondoskodó kéz-özön.

"Kitakarítottuk végre a temetőt - nyugtázta Borók Imre, a közmunkások csoportvezetője. - Borzasztóan elhanyagolt volt már a terület, sokan féltek oda egyedül kimenni, annyira be volt cserjésedve. Becsüljük annyira a múltunkat, hogy rendben tartjuk ezeket a temetőket is."

Ezután kitért arra, hogy - mondhatnánk a hely szellemében - nem csak az ember, de a rend, a tisztaság is múlandó.

"Bízom benne, hogy a már tiszta területre nem rakják le a szemetet, ráadásul megkértük a környéken lakókat, hogy figyeljék meg, ki visz oda hulladékot, hiszen most már átlátható a terep. Egyébként 15 ember dolgozott ott három héten át, de szeretnénk folytatni az ilyen jellegű munkát: terveink szerint az egyházzal közösen pályázunk majd a Malom úti temető hulladékmentesítésére" - tekintett a jövőbe az agrárszakember.

tovább a galériához»»

- Bacskai János -