Katt a képre a nagyításhoz!

Sebestyén Tímea

  

Sebestyén Tímea nevét nagyon jól ismeri minden nagyhalászi lakos, hiszen immáron több mint egy esztendeje ő a nyíregyházi Heti Szó Plusz Bt. által elkészített Nagyhalászi Hírek felelős szerkesztője - ennek jutalmaképpen ő lett az e heti MinInterjú alanya.

 

- Hogyan kerültél erre a pályára?

 

- Nagyvarsányban születtem, Vásárosnamény mellett, ott végeztem el a gimnáziumot. Ezután Debrecenben folytattam a tanulmányaimat Kossuth Lajos Tudományegyetemen, magyar szakon. Mellette beiratkoztam a Bálint György Újságíró Akadémiára.

Itt sajátítottam el a szakmai alapokat. Az egyetem után a Megyei Naplónál kezdtem el dolgozni, majd a Nyíregyházi Naplóban és más helyi lapokban is megjelentek írásaim. Tavaly októberben vettem át a Halász Híreket, azóta én szerkesztem a lapot, írom a cikkeket. Az újságírás mellett azonban eredeti szakmámat is űzöm, hiszen félállásban a nyíregyházi ÉVISZ-ben dolgozom magyar szakos tanárként, három 10.-es osztályt próbálok bevezetni az irodalom és a magyar nyelv szépségeibe.

 

- Mint felelős szerkesztő, hogyan értékeled a Nagyhalászi Hírek elmúlt egy évét?

 

- Próbáltam sokszínűbbé tenni a lapot: legyen benne több recept, vers, csempésszünk be némi irodalmat, hangsúlyosabbak legyenek az önkormányzati és sporthírek. Jó arányban sikerült elosztani a reklámokat, nem veszik el a hírek elől a helyet. A helyi emberek sokan segítettek munkámban, mindenki segítőkész volt, szerencsére senki sem fordult el kér(d)éseim elől. Nagymértékben hozzájárul a lap készítéséhez Oláhné Szilágyi Mária, aki mindenkit ismer Nagyhalászban, így mindig tudta, kihez forduljak.

 

 

- Mi az, amit nem sikerült megvalósítanod?

 

- Jobban szerettem volna megmozgatni a lakosságot, például elindítottam a "Véleményládát", ahol kérdéseket lehet feltenni egymásnak, véleményt nyilvánítani vagy egyszerűen csak leírni, hogy mit szeretnének olvasni az újságban. Ezzel év elején 2-3 hónapig próbálkoztam, ám nem voltak aktívak az emberek, pedig az újság a lakosságért jött létre, helyet kapnának véleményeik a hasábokon. Egy újítást azért tartogattunk a legfrissebb számra: egy kétoldalas, színes naptárt, amelyet a város életéről készített fotók dekorálnak.


(Az interjú elkészülte után értesültünk a közmeghallgatáson, hogy az újságot kiadó Heti Szó Plusz Bt. a jövő évre már nem vállalta el a Halászi Hírek kiadását...)

- Bacskai János -