Katt a képre a nagyításhoz!

Sakk-szimultán Mihalkó nagymesterrel


ajánló:

Sakk bajnoki mérkőzés...

 

2007. 12. 16.

Újra sakkszimultánt rendeztek a halászi iskolában

December 12-én ismét sakk-szimultánt tartott Nagyhalászban Mihalkó József nemzetközi mester. A betegségéből kilábaló tábla-stratéga Hegedűs János meghívásának tett eleget, a 37 résztvevő legnagyobb örömére.

 

Mihalkó József nemzetközi mester egyszerre 37 nagyhalászi sakkozóval csapott össze az idei városnapi ünnepségek részeként - tájékoztatott miket Hegedűs János, a helyi sakkélet mozgatórugója. Sajnos a mester betegsége miatt csúszott pár napot a rendezvény, de így is több jelentkezőből kellett kiválasztani azt a 37 szerencsést, aki megmérkőzhetett Mihalkó Józseffel.

 

A mester évek óta segíti az immáron országos ismertségnek örvendő halászi sakkozó fiatalok felkészülését, s igen népszerű a helyi gyermekek körében. A szimultán előtt külön kiemelte, hogy mennyire örül a szépszámú érdeklődőnek, hiszen egyáltalán nem hétköznapi dolog, hogy ilyen sokan eljönnek egy sakkrendezvényre.

 

Két helyi tehetségnek, Badari Máténak és Kovács Szabinának sikerült legyőznie Mihalkó Józsefet - úgy látszik, ezúttal a vendég is nagyon udvarias volt -, míg Tóth Enikő, Komlósi Csaba, Orosz Gábor, Orosz Miklós és Orosz Árpád remizni tudott.

 

Az esemény végén a résztvevők a nagymesteri kézfogás mellett Nagyhalász Város Önkormányzatának Sportbizottsága révén egy-egy Mikuláscsomagot is kaptak.

 

 

tovább a galériához»»

 

 

 

 

- Bacskai János -