Fellépnek az útonállók ellen


ajánló:

Interjú Májer Attiláné őrsparancsnokkal...
Interjú Lisovszki Róberttel...

 

2008. 01. 25.

Szemmel tartva

Mint ahogyan arról már egy szeptemberi cikkünkben is írtunk, a fehér iskola előtt minden tanítási napon kellemes kis közlekedési összevisszaság alakul ki, hiszen - nem éppen a KRESZ és a józan ész szellemében - sok autós közvetlenül a zebra mellett vagy éppen azon áll meg, hogy kirakja az indexet és csemetéit.

Mivel sokszor három autó is áll egymás mögött, ráadásul az iskola is éppen két kanyar között helyezkedik el, meglehetősen nehéz átlátni a helyzetet a többi, szabályosan közlekedő autósnak. Leállósáv nincs, a parkolót kevesen használják, viszont a sietős népek az útszélre lehúzódva teljesen kitakarják a zebrán az iskola felől elindulni szándékozó gyermekeket.

Tulajdonképpen csak a szerencsének köszönhettük, hogy eddig nem történt baleset, azaz nem akkor előzték a kirakodó gépkocsikat, amikor egy járókelő áthaladt az úttesten.

Sajnos a polgárőrök iskolakezdési "átkelőhely-felügyeleti" akciója nem terjedt, nem terjedhetett ki egész évre, ám szerencsére a rendőrség is érzékelte a problémát, így a múlt héttől kezdve reggelenként gyakran megjelentek a becsengetési időszakban a területen, hogy elvegyék a szabálytalankodók kedvét.

A rendőri jelenlét (remélem, ez sem lesz csak kampányszerű) azonnal meghozta hatását, hiszen senki sem mert a zebrán vagy előtte megállni, biztonságosabb lett a közlekedés mind a gyalogosok, mindaz autósok számára.

- Bacskai János -