Juhászné Lévai Katalin

 

Bankus Andrea Zsuzsanna


ajánló:

Az épület átadása...
A Családsegítő oldala... 

2008. 01. 09.

Engedélyre várva

Augusztus 20-án adták át városunk új öregek otthonát, ünnepélyes-fényes körülmények között. Az azóta eltelt hónapok alatt sikerült berendezni az épületet, s időközben az is eldőlt, hogy kistérségi fenntartásban működik majd a központ, mégpedig a Közép-szabolcsi Többcélú Kistérségi Társulás fennhatósága alatt.

"Várhatóan márciusban költözhetnek be az öregek az új épületbe - nyilatkozta a nagyhalasz.hu-nak Bankus Andrea Zsuzsanna, akit decemberben nevezett ki a képviselő-testület az otthon működtetését is magába foglaló Mikrokörzeti Humánszolgáltató Központ (MHK) élére. - 24 fő jön át a régi otthonból, s bár eredetileg 50 főre kértünk működési engedélyt, ez mára 54-re bővült, hiszen az épület méretei lehetőséget biztosítanak erre. Szeretnénk Hospice-szolgáltatást is biztosítani intézményünkben, azaz gondoskodunk majd a haldokló betegek ellátásáról."

 - Tehát akkor csakis a működési engedélyre vár az MHK?

"Így van, még decemberben adtuk be a kérelmet, a szakhatósági és egyéb eljárások várhatóan február végére fejeződnek be, március elején indulhatunk."

- Hány fő fog az új épületben dolgozni?

"12 gondozónő - a régi intézményben 6 volt, míg a konyhába az óvoda dolgozói kerülnek át. Az új szociális otthon egyébként az átlagot jóval meghaladó minőségű elhelyezési feltételeket biztosít majd: 1 és 2 személyes lakószobákat, amelyekhez önálló fürdőszoba is tartozik. Ezen kívül minden szobában telefonkészüléket helyezünk el, három tágas társalgó helyiség, kulturált orvosi rendelő és betegszobák, kényelmes ebédlő és egy igen modern konyha emeli az otthon komfortérzetét."

A legközelebb februárban megjelenő Nagyhalászi Hírekben egy hosszabb interjút olvashatnak majd a Mikrokörzeti Humánszolgáltató Központ megbízott vezetőjével, Bankus Andrea Zsuzsannával.

 

Kenyérvágás, háttérben élénk hitvitával »» tovább a galériához

 

 

 

- Bacskai János -