Mikulás-nap, 2007


ajánló:
Galériák...

 

2007. 12. 10.

Egy jótét Mikulás

Péntek délután krónikus beteg és hátrányos helyzetű családokban élő gyermekek számára rendezett Mikulás-napi ünnepséget a nagyhalászi Petőfi Sándor Művelődési Házban a Kultúra Nova civil szervezet. A többtucatnyi támogatónak köszönhetően százezer forintnál is nagyobb értékű csomagokat oszthatott ki a jótét Mikulás.

 

A szokatlan esemény nem előzmény nélküli.

 

"A krónikus betegek és a csonka családokban élők számára rendezett Mikulás-ünnepségünket már negyedik alkalommal rendezzük meg 2004 óta - árulta el az egyik szervező, dr. Táriné dr. Makó Ilona. -  Korábban a házi gyermekorvosi szolgálat indította el ezt a szép hagyományt, később vette át tőlük a rendezést a Kultúra Nova, amely a Mikulás-napon kívül Helloween-partyt, Játszóházat és könyvtári mesenapot is szervezett."

 

"Szerencsére egyre több a támogatónk, akadt, aki már november elején érdeklődött, hogy miben segíthet. Rengeteg felajánlás érkezett, s különösen örülünk, hogy sok nyugdíjas süt számunkra finom házisüteményt. Egyébként a Mikulás-napunk "őse" egy városnapi, szintén december elején megrendezett rajzpályázat volt, ez került át a Mikuláshoz. Egyébként nem csak Nagyhalászból, hanem a kistérségünkből, Vasmegyerről, Beszterecről, Tiszatelekről és Ibrányból is érkeztek gyerekek."

 

Az eseményt a kiosztott csomagokon kívül a Pillangó Bábszínház Aranyhal című előadása, a helyi gyermekek műsora és a közös éneklésre komponált csillagszórós tortavágás, majd azt azt követő - főképpen nyalánkságok töménytelen mértékű elfogyasztására alapozott - állófogadás tette felejthetetlenné kicsik és nagyok számára.

 

Este örömmel tért haza, aki ajándékot kapott, a jótevők félszeg elégedettségével az, aki adhatott - nagy kár, hogy csak pár ilyen napot jegyez évkönyvünk.

 

 

tovább a galériához»»

 

 

 

Videó: a műsorvégi nagy tortafalatozás»»

 

 

- Bacskai János -