Nagyhalász túl nagy ahhoz, hogy ne legyen vezető szerepe a térségben!


ajánló:

Videó és képek az eskütételről
Az első interjú

 

2007. 10. 27.

MinInterjú

Dr. Karmanóczki Andrással

Lassan egy hónapja tevékenykedik Nagyhalász jegyzőjeként az ambiciózus dr. Karmanóczki András, ennek örömére három kérdést szegeztünk neki - felújított irodájának impozáns keretei között.

 

- Melyek az első benyomásai a városról?

 

 - Van bőven teendőm. Nagyhalász egy kedves, rendezett kis város, ráadásul hatalmas fejlődési lehetőség előtt áll. Ezeket természetesen a Képviselő-testületnek kell megragadnia. Igyekezni kell a működési költségeket csökkenteni, és az így nyert forrásokat pályázati önerőként hasznosítva fejlesztésre fordítani. A hivatal viszont csak nevében és személyi állagában városi hivatal, hiszen infrastrukturális szempontból - az éveken át elhanyagolt, elmaradt fejlesztések miatt - jelentősek a hiányosságok. Ezen javítani viszont csak pénz kérdése.

 

- Milyen problémákkal szembesültél leginkább az első hetekben?

 

- Az adófizetési hajlandóság alacsony mértékű, rendkívül magas a kintlévőség. Ennek szintjét, törvényes keretek között, a lehető legalacsonyabb szintre csökkentjük majd a közeljövőben.

 

- Milyen terveid vannak a közeljövőre nézve?

 

 - Személyi változások nem várhatók a hivatalban, az esetleges átszervezést a 2008. évi költségvetés és a lehetséges többletfeladatok határozzák meg. Az ügyintézés során következetesen, mindenkivel szemben egyformán járunk majd el, természetesen a jogokat szem előtt tartva, ám az ügyfeleket kötelezettségeikre figyelmeztetve.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Katt a képre a nagyításhoz!)

-Bacskai János-