Farsang Homoktanyán ...


ajánló:

Kétszeresen ezüstösek...
Kerekes-gyalogos találkozó Homoktanyán...

 

2008. 03. 03.

Farsangi bál Homoktanyán

Az örökijfú és örökmozgó homoktanyasi nyugdíjasok a farsangi ünnepeket sem hagyták szó és tett nélkül, így hasunk és a helyi művelődési ház falát ismét megremegtették poénjaik és táncos lábaik. 

Szokás szerint a teltnél is teltebb ház fogadta az Aprófalva Asszonykórus fellépései köré szervezett műsort, ahol "a változatosság gyönyörködtet" elve alapján felléptek a halászi nyugdíjasok is, míg a fiatalabb korosztály képviseletéről és a forró hangulatról egy nyíregyházi import-hastáncosleányzó gondoskodott.

Bemelegítésként a helyi kórus népdalcsokrát hallgathattuk meg, majd Beri Ferenc köszöntötte a nőket és ugyanő egy kellemetlenkedő vérszívó életrajzát adta elő, ötletes verslábakba szedve - a két dolog között még véletlenül se vonjunk párhuzamot!

Ezután két rövid bohózat készítette elő az esti vigasságot, melyek között Tuza Barbara hastánctudásában gyönyörködhettek a jelenlévők, főképpen természetesen a férfiak. Nem maradhattunk farsangi álöltözetek nélkül, ezeket a nagyhalászi Őszirózsa Nyugdíjasklub küldöttei prezentálták.

"Farsang után, nőnap előtt összejöttünk, hogy kedveskedjünk a homoktanyasiaknak egy kis műsorral és egy bállal - árulta el Rácz Józsefné. Pontosabban összekötöttük ezt a két ünnepet."

"Két-háromhavonként egy-egy kis műsorral kedveskedünk az itt élő lakosoknak - dicsekedett az országszerte elismert Aprófalva Asszonykórus egyik erőssége, Vanczák Lászlóné. - Ezek az emberek igénylik is az effajta szórakozást. Az előadás utáni bálon a kicsiktől az idősebbekig lakodalmi hangulatban mulathat mindenki, az óvodás és nyugdíjasok egyaránt. Nálunk nagy hagyománya van az ilyen összejöveteleknek, a Szilvesztert is itt töltöttük."

A belépti díjaknak és a szponzoroknak hála az országos ezüstfokozattal dicsekvő kórus egy új fellépőruhával is gazdagodott a közelmúltban.

"Szeretnék köszönetet mondani Orosz Károly polgármester úrnak, Bohács Józsefnek, a Művelődési Ház vezetőjének, a Kulturális Bizottságnak, a képviselő-testületnek, no és az összes többi támogatónknak is - tette hozzá Rácz Józsefné.

A műsor után táncos-zenés mulatság zárta az estét, pontosabban már a kora hajnalt.

»»tovább a galériához

»»megnézem a videót

- Bacskai János -