iskola   Facebook Megosztás!

Többmilliót spórolnak a fűtésen

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Biztosan sokan látták a televízióban azokat a híreket, melyek az ország területén lévők iskolák bezárásáról szóltak, mert nem volt kifizetve a gázszámla vagy a villanyszámla. Településünk önkormányzata, mint szinte minden önkormányzat anyagi nehézségekkel küzd, de még az intézményeiről tud és szeretne is gondoskodni.

 


Amikor még csak készülőben volt a hőszigetelés


Látva az ottani viszonyokat, hogy a tanulók nagykabátban, kesztyűben, takaróval körbetekerve voltak kénytelenek az iskolai foglakozásokon részt venni, a Képviselőtestület az Iskolavezetéssel egyetértve úgy határozott, hogy meghozza a következő lépéseket, hogy gyermekeink ne jussanak a fent említett tanulók sorsára.

Az iskolavezetés kikérte az SZMK, az iskolaszék, a nevelők véleményét és arra a véleményre jutott, hogy az 5. és 6.évfolyamot a „Sárga” iskola részben helyezi el.

Így a „Fehér” iskola fűtését le tudjuk szakaszolni, ami a számítások alapján több millió forint megtakarítást jelent, de a megtakarítás mellet, azt is jelenti, hogy az esetleges megszorításkor nem kell délelőtt, délután tanítani, valamint nem kell ideiglenes bezárni az iskolát.

Nehéz döntés volt, hiszen a környék egyetlen iskolája voltunk ahol külön oktattuk az alsó és a felső tagozatot, aminek volt pozitív és negatív oldala is.

Öröm volt számomra, hogy a szülői szervezet támogatta az elhatározást, hiszen a gyermekeik érdekeit szem előtt tartva hoztuk meg a döntést.

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon rosszabb körülmények lesznek ez által az iskolában?

Határozottan állíthatom, hogy nem.  


Nem mert alsóban úgy alakítjuk a termeket, hogy az emeleti részen legyenek az iskolaotthonos tanulóink és a földszinten pedig az 5-6.évfolyam.
Megnövekszik az interaktív táblák száma is, mivel felsőből leviszünk 3 db-ot.

Minden tanteremben internetes kapcsolatot alakítunk ki, azért, hogy a tanulóink akár szünetben is tudjanak ismereteket szerezni.
Nem változik a művészetoktatásban résztvevőknek a foglalkozások száma sem.

A napközis- és a tanulószobai foglalkozás is a „Sárga” iskolában lesz kialakítva, ezzel is segítve tanulóinkat, hogy ne kelljen visszajárniuk a másik iskolába.

Összegezve elmondhatom, hogy tanulóink így egy jól fűtött, tiszta környezetbe járhatnak az esetleges hideg időben is.

Végezetül köszönöm mindazoknak, akik megértették és támogatták ezt az elképzelést, amivel meg tudjuk oldani, hogy tanulóinknak nem kell bepótolni azokat a napokat, amit az esetleges bezárás esetén kellene. Köszönöm a Szülőknek és nem utolsósorban tanulóinknak, nevelőinknek a pozitív hozzáállásukat.

Tisztelet érte.
2012.01.09., Bacskai János