FOLYTATÓDNAK A FEJLESZTÉSEK

 

Nagyhalász város szociális célú városrehabilitációja” című, ÉAOP-5.1.1/A-122013-0006 azonosító számú pályázat keretében új külsőt kapott Nagyhalász, Ibrányi u. 34. szám alatti társasház. A lapos tetőt magas tető váltotta fel a beázások megszüntetése érdekében. A homlokzat és tetőtér hőszigetelésével a lakások energiafelhasználása csökkeni fog. A közös épületrészekben lecserélt gépészeti eszközök pedig a hibamentes működést fogják biztosítani.


A Kossuth utca és az Ibrányi utca sarkán jó ütemben halad a multifunkcionális közösségi ház építése. A héten beépítették a külső hőszigetelt nyílászárókat, illetve megkezdődött a tetőszerkezet összeállítása.Járdaépítés, útépítés, vízelvezetés, burkolat felújítás a Rétköz utcában, Gyár utca útalap karbantartása, valamint a Rétköz utca játszótér építése, Hunyadi utca gyalog- és kerékpárút építése, Hunyadi utca szabadidőpark építése esetében a munkaterület átadása megtörtént, így hamarosan megkezdődnek a kivitelezési munkálatok.

A köztemetőben felállítottuk az I. és II. Világháborúban elhunytak neveit tartalmazó emléktáblákat. A pályázat megvalósításához 3.250.000 Ft-os támogatást nyertünk, melyhez 250.000 Ft-os saját erőt kellett biztosítanunk.A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 25 millió forintos támogatása segítségével megkezdődött a homoktanyai közösségi ház felújítása, mely során megújul a színpad, és a teljes elektromos hálózat. A helyiségek lambériás falburkolatot kapnak, majd a festés következik.

A konyha teljes mértékben átépítésre kerül. Az épületben korszerű informatikai hálózat épül ki a számítógép munkaállomások, a biztonságtechnikai hálózat, a Tv és projektor részére. A felújítással egyidejűleg valamennyi bútor és konyhai eszköz ki lesz cserélve. 

A külső homlokzat javítást követően színezve is lesz. A közösségi ház külső környezete is megszépül. Az épület előtti teret megközelítőleg 230 m2 térburkolat fogja borítani, megújulnak a zöldfelületek is, továbbá egy kisebb játszótér is megépítésre kerül.


A művelődési ház külső felújítása a lépcsők burkolásával már majdnem befejeződött.
A Rózsa köz felöli oldal tereprendezését befejeztük, ezért hamarosan elkezdődnek a térkövezési munkálatok. Ezzel egyidejűleg a Kossuth utca és az Ibrányi utca kereszteződésében lévő világháborús emlékművet áthelyezzük a művelődési ház mellé. Az épület déli oldalán egy kandelábert állítottunk fel.

A közfoglalkoztatottak munkájának köszönhetően az Arany János és a Kossuth utcákban felújítjuk  a járdákat. A művelődési ház és a polgármesteri hivatal között pedig vállalkozó segítségével térkőből építünk új járdát.

Orosz Károly
polgármester

 


Az idősek köszöntése

A művelődési házban