AMERIKAI TÁBOR

 

Másodszor szerveztünk az angol nyelv gyakorlására is lehetőséget adó tábort; tizennyolc, Észak-Karolina Államból érkezett önkéntes részvételével a nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskolában.

Öt napon át július 7-11. között, a nagy érdeklődésre való tekintettel két épületben zajlottak a programok. A 182 gyermek - óvodás korútól leendő elsős gimnazistáig - 12 csoportban ismerkedett az amerikai történelemmel, kultúrával és természetesen élő nyelvi környezetben tökéletesítették nyelvtudásukat. A foglalkozásokat tánc, sport és kézműves tevékenységek tették színesebbé.

A tábor zárására július 11-én, szombaton került sor, amire minden csoport bemutatóval készült.

Az iskola tornaterme zsúfolásig megtelt a gyermekekkel és természetesen a büszke szülőkkel a záró előadáson.

A vidám hét emlékeit a búcsúzáskor készült sok-sok közös fénykép is őrzi a jövő évi viszontlátás reményében.

TOVÁBBI KÉPEK ITT!

 

                                                                                                   Ujhelyiné Magyari Zsuzsanna
igazgatóhelyettes

 

A Csuha Antal Baptista Általános Iskolában, ebben a tanévben is megrendezésre került az amerikai tábor. Idén, két épületben összesen 182 diák élvezhette a North Carolina-ből érkezett csapat foglalkozásait.

Iskolánk diákjai megismerkedtek öt amerikai elnök életével, a tipikus amerikai csapatsportokkal, tanultak táncot, énekeltek angolul, kézművesedtek és Jézus életével ismerkedtek meg.

Különlegesség volt, hogy most először óvódás korú gyermekek is jelentkezhettek a táborba. Ők tizenhárman az egész hetet végig szórakozták, valamint élményekkel és egy kis angoltudással gazdagabban mehettek haza.

A 19 fős amerikai csapat minden tagja a saját szabadságát és pénzét áldozta arra, hogy eljöhessen Nagyhalászba, és a gyermekeinkkel foglalkozhasson.

Nemcsak tanítottak, hanem megmutatták a gyerekeknek azt is, hogy a világ másik felén hogyan gondolkodnak a segítségnyújtásról, az emberségről, a gyermek- és emberszeretetről és a hitről.

Janikovszkiné Horváth Noémi