INTERJÚ OROSZ KÁROLLYAL (1. rész)

Van miről beszámolni: tiszta udvar-tábla, házszámok, Kormányablak, napelem, kisbusz, járda és vízelvezetés.

TOVÁBBI KÉPEK A FEJLESZTÉSEKRŐL ITT!


Rendeletet alkottunk arról, hogy újra bevezetjük a Tiszta udvar, rendes ház kitüntetést, azoknak, akik gondosan, szépen rendben tartja a portáját, annak egy ilyen címet adományozunk. Ezáltal ösztönözzük a többi lakost is arra, hogy minél többen induljanak ennek a címnek az elnyeréséért. A táblát természetesen az önkormányzat adja a nagyhalásziaknak, egy egyedi porcelántábla lesz ez, a város címerével.

Házszámot is biztosít az önkormányzat minden ingatlan számára, de fel is kell helyezni a házakra ezeket mindenkinek. Akinek van már házszáma, eldöntheti, hogy marad-e a régi, vagy kéri az újat. Aki viszont megkapja az ingyeneset, annak felelnie is kell azért, hogy jól látható helyre kitegye, és meg is őrizze. Sokan eltévednek a városban, mert nem látják a házszámokat.

Országgyűlési képviselőnknek, fejlesztési miniszter úrnak, dr. Seszták Miklósnak köszönhetően lesz Nagyhalászban Kormányablak, sikerült ezt kiharcolni és sikerült megőrizni ezt a törekvést. Elkezdődött a fehér iskola régi szárnyának felújítása.

Az itteni okmányiroda jelentős forgalmat bonyolított le, előszeretettel jöttek a környékről és Nyíregyházáról is, ügyesen, gyorsan látják el feladataikat a dolgozók. A Kormányablakban nemcsak az okmányiroda lesz, hanem sok más szolgáltatást is igénybe lehet venni.

Október végére kell átadni az épületet, amelyen gőzerővel dolgoznak.

A Kormányablak a megyében az egyik legnagyobb lesz, tíznél jóval több ügyintézési hellyel, előtte az önkormányzat szépen megcsinálja a teret, a szomszédos telken alakítanak ki szép nagy, tágas parkolót.

A „csirkeüzem” Nagyhalászba települése egyelőre még nem valósult meg, azt a területet, amelyet kiszemelt és minden szempontból megfelelő, nem vehette meg a cég, mert Natura 2000-es terület, tehát természetvédelmi oltalom alatt áll.

Megszépült a Kisvasút környéke is, a kanális partjának környékét is rendbe tesszük, lesznek járdák egészen a régi állomásig, fákkal, növényekkel, padokkal; sőt kondiparkot is tervezünk oda, már az idén kitehetünk oda pár gépet.Elkészült a járda az Árpád (és lefelé a Téglaraktárig) és a Damjanich utcán is. A Petőfi utcán készül a járda, a Temetőnél kész az új urnafal, és a környékét is szépen leburkoltuk.Befejeződött a KEOP-s pályázatunk, melynek tartalma a Vasvári Pál utcai óvoda, az Arany János 75. szám alatti iskola és a Polgármesteri Hivatal épületére napelem felszerelése volt. Pályáztunk az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére kiírt forrásra, sikeresen: a Ford Kuga terepjáró már megérkezett, az önkéntes tűzoltók a napokra várják a Volkswagen 9 személyes kisbuszt; és örömmel hallottuk, hogy a Nagyhalászi Református Egyházközség is részese lesz az örömnek.

FOLYTATJUK!

 

B. J.