TAVASZ AZ MHK IDŐSEK OTTHONÁBAN

 

A tavasz, és a vele érkező kellemes időjárás, valamint a kedvező kikapcsolódási lehetőségek fokozzák a jókedvet. Ilyenkor is igyekszünk lakóink számára olyan tartalmas időtöltést biztosítani, amely révén a tavaszi fáradtság is könnyebben átvészelhető. Íme néhány a tavaszi programok és szabadidős tevékenységek közül.

Nőnap alkalmából Dr. Tári László alpolgármester, valamint Dr. Laczják István jegyző látogatott el intézményünkbe, és köszöntötte egy-egy szál virággal intézményünk hölgy lakóit és dolgozóit. Köszönjük figyelmességüket!Mindenki emlékszik még arra, amikor vaskos könyvek közé rejtett egy-egy szál frissen szedett virágot. Szárítottuk, préseltük és a végén csodaszép lett. A lakóink körében is kedvelt elfoglaltság nemcsak remek, de hasznos időtöltés is. Egy kis utánajárással az idősek így könnyedén feleleveníthetik a virágok nevét is.Lakóink nagyon szeretnek kertészkedni. Örömüket lelik a veteményezésben, a virágok ültetésében, a növények gondozásában, locsolásában, nevelésében. Ez, amellett, hogy remek időtöltés a szabadban, türelemre is tanítja őket: minden nap figyelemmel követhetik, ahogyan az apró magokból egyszer csak gyönyörű növény fejlődik.


 

Tavasszal több alkalommal is ellátogattunk az Anóka Eszter Városi Könyvtár valamint  Petőfi Sándor Művelődési Ház által szervezett programokra.

2015.03.18-án a Babakiállítást tekintettük meg a Művelődési Házban. Lakóink érdeklődve nézegették a Szatmári Istvánné Borika keze munkáját dicsérő, szebbnél-szebb alkotásokat, és nosztalgiával gondoltak vissza gyermekkorukra.
 

Április 22-én az Esküvői-fotó kiállításra látogattunk el a könyvtárba. Néhány lakónk a saját esküvői fényképét a kiállítás szervezőinek rendelkezésére bocsátotta a tárlat idejére. Látogatásunk alkalmával örömmel keresgették, és büszkén mutatták társaiknak a kiállított fényképek között fiatalkori képeiket, fotóikat.  

Szintén Április 22-én tekintettük meg a Csipke-kiállítást is. Ez szintén elnyerte lakóink tetszését, igazán gyönyörű látványban volt részünk. Gratulálunk a készítőknek!

Május 29-én az Ásványkiállításra látogattunk el, ahol Borbély Zsigmond ásványgyűjteményét tekintettük meg. Egy, az ásványokról szóló kisfilmből új és érdekes információkat tudtunk meg a gyűjtemény darabjairól. Az ásványok megvásárlásra is nyílt lehetőség, így néhány lakónk vásárolt is emlékbe vagy ajándékba a megtekintett darabokból.  

Intézményünk minden lakója talált ízlésének, hangulatának, érdeklődési körének megfelelő elfoglaltságokat, amelyek még hangulatosabbá tették számukra a tavaszi mindennapokat.

 

TOVÁBBI KÉPEK ITT!

 

  Kovácsné Gulácsi Ilona
Mentálhigiénés munkatárs