EREDMÉNYESEN PÁLYÁZTAK A CIVIL SZERVEZETEK

 

A Nemzeti Együttműködési Alap által meghirdetett civil szervezetek működését és szakmai programját támogató pályázaton négy nagyhalászi egyesület is támogatásban részesült.


ZÖLDAKCIÓ, 2015 TAVASZA (RÉSZETEK ITT!)Az Aprófalva Hagyományőrző Népdalkör Egyesület 446.000 ft támogatást nyert működési célra, melyet első sorban adminisztrációs kiadásokra és a fellépések, versenyek utazási költségeinek kiegészítésére fordítanak. Emellett még az Önkormányzat által támogatott SOFT program keretében készítetett új fellépőruhát egészítik ki a férfi tagoknak egységes cipővel és kalappal.


A Nagyhalászi Civilek Egyesülete mindkét kategóriában nyújtott be pályázatot, jelenleg a működési célú pályázatukra kaptak támogatást, a szakmai programjuk várólistára került. A működési költségekre megítélt 300.000 ft-ból fiatal szervezetként egyrészt az elindulásukhoz szükséges működési költségek egy részét finanszírozzák, valamint a további fenntartásunk biztosítása érdekében szervezetük egy tagja pályázatíró képzésen vesz részt. A képzés során elsajátított ismeretek birtokában további pályázati lehetőségek felkutatásával és megírásával szeretnék biztosítani Egyesületük hosszú távú fenntarthatóságát.

A Nagyhalászi Önkéntes Tűzoltó Egyesület működési célú pályázata 1.747.200 Ft támogatásban részesült.

„Nagyhalász szociális célú városrehabilitációja” című projekt keretében épült Multifunkcionális szolgáltató központban az Önkormányzat egy teljes épületrészt biztosított az Egyesületnek. Ezzel lehetőség nyílt arra, hogy a tűzoltókocsit, a szak- és védőfelszereléseiket egy helyen tudják elhelyezni, de jelenleg a rendelkezésükre bocsájtott helyiségek nincsenek berendezve.

Az eszközeik szakszerű tárolását és állagmegóvását biztosító berendezések beszerzését ezen pályázatból finanszírozza az Egyesület.

A Kultúra Nova Kulturális Egyesület Civilek kohéziója című szakmai programja 900.000 Ft támogatásban részesült. Nagyhalász és Sarmaság 20 éves testvértelepülési kapcsolatára építve a pályázat keretében az Egyesület együttműködik a Pro Sarmaság Kulturális Egyesülettel. A projekt során a szervezet célja, hogy megismerjék egymás tevékenységét, kultúráját, valamint az egyesületek működése során kialakított jó gyakorlatok átvétele, átadása.

Jelenleg a nyertes pályázatok támogatási szerződésének megkötése zajlik.

TOMPA ANITA