VERSENY A NYELVVIZSGÁÉRT


A 2014/15-ös tanévben hagyományteremtő céllal angol nyelvi versenyt szerveztünk a 7. és 8. évfolyamon tanuló diákjainknak a Csuha Antal Baptista Általános Iskolában.

 

A verseny tétje igen nagy volt, hiszen, aki megnyeri, egy nyelvvizsga lehetőséget kap az iskolától. A kétfordulós verseny a nyelvvizsgák felépítését követte. Az első forduló egy 60 perces írásbeli vizsga volt. Itt a tanulóknak három feladatot kellett megoldaniuk: egy szövegértést, egy közvetítést és egy levélírást. Aki az írásbelin 60 %-ot teljesített, folytathatta a versenyt és készülhetett a szóbeli megmérettetésre.


Tóth Judit...

A verseny szóbeli része több egységre oszlott. Az elsőben egy halláskészséget mérő feladattal kellett megbirkózniuk a diákoknak, ezt követően pedig következett az igazi kommunikáció. Ekkor a diákok egy kötetlen beszélgetést folytattak az egyik angol tanárral, majd egy képről kellett a lehető legtöbb információt elmondaniuk. Az utolsó feladat pedig egy életszerű szituáció eljátszása volt. Ebben a fordulóban is 60-60 %-ot kellett elérnie mindenkinek.


... Kovács Levente...

A pontok és százalékok összesítése után az eredményeket a suli rádión keresztül hirdettük ki. Harmadik helyen végzett Tóth Judit (8.b), második helyen Kovács Levente (8.a), első helyen pedig Pinke Martin (7.a). Ők minden fordulóban kimagasló eredménnyel teljesítettek. Az első két helyezett májusban egy Origo alapfokú nyelvvizsgán vesz részt.


... és Pinke Martin is remekelt.

A verseny nagy élmény volt mind a nevelőknek, mind pedig a diákoknak. Nagy öröm volt látni a gyerekeket, akik mindent megtettek azért, hogy sikerrel vegyék ezt az akadályt. Látni azt, ahogy gondolkodnak, igyekeznek azon, hogy tökéletes mondatokat alkossanak, és érthetően fejezzék ki gondolataikat, büszkeséggel töltött el minket.

JANKOVSZKINÉ HORVÁTH NOÉMI

 Az idősek köszöntése

A művelődési házban