SZAKMAI FELKÉSZÜLTSÉG - FÁRASZTÓ EDZÉSNAPOK - ÉRMES VERSENYEK
A TOLLASLABDA NAGYHALÁSZBAN!

Mintegy két éve több tanuló is bekapcsolódott a tollaslabda sportág edzéseibe iskolánkban. Eleinte csak az otthoni kedvelt sport élménye vonzotta a gyerekeket, amelyben a sokáig levegőben tartott labda korán sikerélményt biztosított a számukra. Többen viszont már az edzések elején versengtek a pontszerzésért, ezekből a tanulókból stabil versenyzők lettek.

 


A 2014/2015-ös tanév elején elkezdődött az érdeklődő alsósok alapszintű technikai és taktikai oktatása szabályismerettel bővítve.

Edzői munkám során előtérbe helyezem a tanulók számára a versenyeken való megmérettetést, hiszen csak így szerezhetnek tapasztalatot és rutint, ami a későbbiekben előnyükre válik.

2014 decemberében Tokajban részt vettünk a mentorálási program keretében szervezett Mikulás Kupán, amelyen Tóth Patrik, Földi Fanni és Horváth Laura is szép eredményt ért el.

Januárban meghívást kaptunk Sárospatakra, ahol a főiskolán megrendezett Szent Erzsébet Kupán vettünk részt. Földi Fanni itt is remekül szerepelt.

A felmenő rendszerű Megyei Tollaslabda Diákolimpiai Döntőt Nyíregyházán rendezték februárban. Nagy megelégedésemre Szabó Maja és Lippai András már az országos döntőbe kvalifikálta magát. A nagyobbakra még a területi döntő vár. A területi döntőbe jutott tanulók: Szucsik László, Pétercsák Piroska Csenge, Földi Fanni, Tóth Patrik.

A sportág kizárólag egyéni felkészítést kíván. Célom továbbra is versenyzők nevelése, akik eredményesen képviselhetik intézményünket a megmérettetéseken.

Iskolánkban jelenleg tíz olyan tanuló van, akik aktívan részt vesznek az edzéseken, tőlük várjuk a minél jobb eredményeket.
Nemsokára ismét Tokajban versenyezhetünk, majd ezt követi a keleti régió legjobbjait felvonultató területi döntő, amelyről továbbjutva remélhetőleg minél több diákunk lehet részese a március végén Győrben megrendezendő Országos Tollaslabda Diákolimpiának.

Eredményeinknek köszönhetően már az ország több településén ismerik Nagyhalász tollaslabdázóit.

Ezek a sikerek nem születhettek volna meg, ha iskolánk fenntartója a Baptista Szeretetszolgálat nem biztosítaná a szükséges eszközöket, ruházatot és a gyermekek utaztatásának a költségeit. Versenyzőink fenntartói és szülői támogatással még nagyobb sikereket érhetnek el a jövőben.

 

                                                                                    

 

          Veress Károly

testnevelő tanár


Az idősek köszöntése

A művelődési házban