ÁPRILISI SAKKEREDMÉNYEK

Az iskolánk sakkozói ebben a hónapban sem unatkozhattak, hiszen Április 4-5-6-án Miskolcon vettek részt az Országos Egyéni Sakk Diákolimpia Döntőjén.

Az iskolánkat 6 fő képviselte Szabó Maja, Bor Boglárka, Nagy Bernadett Éva, Demeter Dorina, Radvánszki Viktor és Kormány Szabolcs. A két nap leforgása alatt 9 fordulót játszottak. Az utolsó nap az eredményhirdetésre került a sor, amelyet büszkén vártunk meg, hiszen Demeter Dorina az értékszámosok mezőnyében 4. helyezést, míg Kormány Szabolcs az amatőröknél 7. helyezést ért el. A többieket is dicséret illeti, hiszen ők is kitettek magukért.


GALÉRIA ITT!


Alig, hogy hazatértünk az országosról már április 6.-án hajnalban Olaszország felé vettük az irányt, egy Nemzetközi Sakktornára, amelyet Molnár Béla szervezett a Velencére járó sakkozóink számára.

Csatlakoztak hozzánk a Velenceiek is, és így 13 gyerek versenyzett egész héten tartó versenyen. Csodálatos helyen remek környezetben tölthettünk el 6 napot a Garda-tó melletti Arco városkában. A verseny 7 fordulós svájci rendszerű FIDE verseny volt, egy napon dupla, a többi napokon egy fordulóval délutánonként.

A szabad délelőttjeinket kirándulásokkal tettük széppé, illetve kellemessé. A torna 52 versenyzővel indult, amelyen bárki játszhatott bárkivel, akivel összesorsolták.

Így volt lehetséges az, hogy a gyerekeink felnőtt játékosokkal is játszottak.

A mezőnyben rengeteg 1700 feletti értékszámos versenyző vett részt, de őket nem tudták kikerülni a gyerekek a verseny során.

Az végelszámolásnál azonban 4 csoportra osztották a mezőnyt, amely 2000 feletti, 1800-2000, 1600-1800 és 1600 értékszám alattiak voltak.

A gyerekek itt is remekül helyt álltak, hiszen a velenceiek közül 1600-1800-as kategóriában Csiki Endre 2. helyezést, míg 1600 alatti kategóriában a mi iskolánk sakkozója Kormány Szabolcs is 2. helyezést ért el. Úgy érzem minden gyerek sikerekkel és élményekkel térhetett haza, amely felejthetetlen marad számukra. Gyerekek névsora: Pinke Maja, Pinke Dominik, Kató Máté, Kormány Gábor, Radvánszki Viktor és Kormány Szabolcs.A hazajövetelünk után sem unatkozhattunk, hiszen várt ránk a következő megmérettetés az Országos Diákolimpia Sakk Csapat Döntője Szombathelyen április 17-18-19-én.

Az iskolánkat 3 csapat képviselte alsós lányok, felsős lányok és felsős fiuk. A csapat tagjai: alsós lány: Demeter Dorina, Bor Boglárka, Szabó Maja, Pinke Maja. Felsős lány: Nagy Bernadett Éva, Nagy Fanni, Szabó Luca, Nagy Dorina. Felsős fiuk: Radvánszki Viktor, Kormány Szabolcs, Pinke Dominik, Tóth Miklós Milán.

A fordulók kiélezett küzdelmeket hoztak, hiszen az utolsó játszmáig is ott voltunk a dobogó közelében a lányok versenyében. Végül nem sikerült az utolsó fordulóban a játszmák mindegyikét megnyerni, így lecsúsztunk a dobogóról. Eredmények: Alsós lányok 10. helyezés, felsős lányok 12. helyezés felsős fiuk 19. helyezést értek el. Akik kimagaslóan teljesítettek: a lányoknál Demeter Dorina 8 játszmából mindegyiket megnyerte, Szabó Luca és Pinke Dominik 8 játszmából 6-ot nyert.

Azonban mindenkit dicséret illet a remek szereplésért. Köszönetet szeretnék mondani az iskolánknak, a fenntartónknak, és az Önkormányzatnak, hogy segítséget nyújtottak ahhoz, hogy ezek a versenyek zökkenőmentesen lebonyolódhattak.

Köszönet a sakkozó gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak: Gunyecz Zoltán, Hegedüs János Péter és Kormány László.


Szép volt, gyerekek!

 

KORMÁNY LÁSZLÓ