AKARATTAL SOK MINDENT LEHET KOMPENZÁLNI - INTERJÚ NAGY LAJOSSAL ÉS KISS GÁBORRAL AZ IBRÁNY ELLENI RANGADÓK ELŐTT

Nagy rangadó vár Nagyhalászra: a hétvégén annyi év után végre Nagyhalász-Ibrány rangadót rendeznek. Nem is egyet!


Örvendetesen jól szerepel a csapat, ha a 3-4 évvel ezelőttivel összehasonlítjuk – fordult a nagyhalasz.hu az ificsapat edzőjéhez, Nagy Lajoshoz.

Nem mondanám, hogy örvendetesen jó a szereplésünk, mert lehetett volna jobb is. De rendszeresen 30 játékos jár edzésekre, azaz jó az edzéslátogatottság, ráadásul nyolc-kilenc játékost adtunk ebben az idényben a nagycsapathoz. Ez örvendetes, de éppen az ő hiányuk miatt nem harcolhatunk a bajnoki címért vagy a dobogóért az U19-esekkel.

Kiesésük sem viselte meg túlságosan a csapatot, elnézve a múlt heti idegenbeli sikert.

Ez a rendszerünk lényege, hogy ugyanabban a játékrendszerben futballozik mindenki. Akik most bekerültek a kezdőbe, nekik ebben a rendszerben futballozni nem meglepetés, másfél éve ezt csinálják napról napra. Tehát sok játékos ment fel nemrégiben a nagycsapathoz, jó három hét kellett azért az ifinek, hogy összerázódjon az új csapat – de ez elvitte a dobogós reményeket. Na de hát ez az utánpótlás-nevelés lényege! Tavaly azt nyilatkoztam a nagyhalasz.hu-nak, hogy ebben az idényben megcélozzuk a dobogót, nos, ez emiatt nem valósulhatott meg.

Azért az sokatmondó, hogy 26 ponttal többet gyűjtött Halász, mint Ibrány.

Nem tudom, Ibrányban mit és hogyan csinálnak, de ez bizony jelentős különbség. Azonban szomszédvári rangadó következik, ilyenkor a pontkülönbség nem számít. Az egész hetünk a rangadóról szól, de a játékosok már régebb óta csak erről a meccsről beszélnek. Nagy lelkesedéssel edzettünk, tisztességgel felkészültünk Ibrány ellen is. Ősszel 4–0-ra nyertünk Ibrányban, de nagyobb különbséggel is győzhettünk volna.

Az „újoncok” közül kivel elégedett ?

Nehéz kiemelni pár embert, de Ferenczi Zoltán már a nagyok között is bemutatkozhatott, annak dacára, hogy 1999-es születésű. Kelemen Ádám is rendszeresen tagja mostanában a felnőtt keretnek, és Nagy Renátó is átlagon felül teljesít.

U21

Aligha ilyen tavaszt tervezett – fordultunk a nagycsapat játékos-edzőjéhez, Kiss Gáborhoz.

Sajnos jelentősen lecsökkent a keret létszáma sérülések és eltiltások miatt, ráadásul míg korábban Csire Gábor és Túróczi Csaba hagyott itt minket munkahelyi elfoglaltság miatt, most Jakocska Csaba jelentette be, hogy a továbbiakban nem kíván Halászban futballozni. Hosszú a sérültlista: Kovács Norbert (térde sérült), Kmetz Tamás (Achilles-ín), Orosz Tamás (agyrázkódás), Boros István (térdszalag), Mocsár Csaba (derék), Nagy Máté (térd) kidőlt, míg Horváth Miklós rendre sérülten vállalja a játékot. Ibrány ellen azonban így sem léphet pályára eltiltása miatt, és hasonló cipőben jár Anderka Richárd is. Abban bízom, a sérültek közül 2-3 játékos bevethető lesz, például az Orosz, Boros kettős, az meg már hab lenne a tortán, ha Mocsár is vállalhatná a szereplést.

Egyre több fiatal kerül fel a nagyokhoz, kikkel elégedett leginkább?

Próbálják megállni helyüket mindannyian, kisebb-nagyobb sikerekkel képesek is erre.

Mit vár az Ibrány elleni derbitől?

Ez is csak olyan mérkőzés, mint a többi: azért lépünk gyepre, hogy nyerjünk! Akarattal sok mindent lehet kompenzálni, szeretnénk meglepetést okozni. Szerintem egyébként már az őszi egy egy is meglepetés volt.

Akkor miért ne sikerülne még egyszer?

FELNŐTTEK

ONLINE KÖZVETÍTÉS A NAGY DERBIRŐL ITT!

 

B. J.