CSODABRINGA KÉSZÜLT NAGYHALÁSZBAN!


Nem mindennapi ajándékkal kedveskedett városunk elismert polgára, Hegedűs János testvérének, Hegedűs Mihálynak, a martfűi középiskola nyugalmazott igazgatójának, aki egy olyan kerékpárt kapott, amellyel bátran karikázhat kedvenc csapata, a Ferencváros hazai mérkőzéseire.


A csodakerékpárt annak készítője, Czap István mutatta be.


A kerékpár félautomata Shimano XT váltóval van felszerelve, amely bővíthető, tehát akár nyolc fogaskerékkel is fel lehet szerelni. A fék kétforgáspontos Saccon márkájú gyártmány, ez a legjobban beállítható fék. A hajtás középen csapágyazott tengelyű, mindkét oldalon; a kerekeket egyszerűen csak ki kell pattintani, leesik, és már lehet is csomagtartóba tenni.


TOVÁBBI KÉPEK ITT!

A hajtómű az teljesen alumínium (Velotech, monoblokkos aggyal), a váltók szintén japán gyártmányú Shimanók, XT-váltók, elől-hátul, a fékkarok Shimano Deore XT-sek (éppen úgy, mint a pedálok). Kiemelném még a rugós nyerget, a króm-molibdén vázat, amely nem hegesztett, hanem forrasztott váz: nincs varrat sehol, és vékony falú csőből készült.

Az ülés patentolt, szegecses olasz márka (Singlespeed), alulról állítható a rugó feszessége, a kerékpáros súlyától függően. A kerék duplafalú, alumínium felnis, és kétsoros rozsdamentes acél küllővel van felszerelve, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag 200 évig ilyen fényes lesz. A kerekek gyárilag alumínium színűek – ezek natúr színben jönnek le a gyártósorról, de utána lehet színezni. 6000 színből lehet választani, ez is égetett zománc.

A felnik darabja négyezer forint, két sor küllő tízezer, és akkor még nincs is gumi rajta. A lánc is gyári, több színben lehet kapni, a bowden külső része szintén külön kapható, méretre vágjuk, és úgy fűzzük be. A váz az egy 1992-es japán Li Yang váz. A kormánymű állítható jobbra-balra, fel és le, le is tudod venni. A kormánymarkolat XLO, a pedál gyári, japán márka, pedál, égetett zománccal bevonva.”

Természetesen még felkerül rá egy Nagyhalász-címer is.

A kerékpár munkadíjakkal jóval együtt többe kerülne, mint 200 ezer forint. Értéke? Aki kapta, és akitől kapta, azoknak felbecsülhetetlen…


Az idősek köszöntése

A művelődési házban