UJHELYINÉ MAGYARI ZSUZSANNA: „SOHA NEM LÁTOTT LEHETŐSÉGEK NYÍLNAK A NAGYHALÁSZI GYERMEKEK ELŐTT”

 

A 2014/2015-ös tanév már augusztusban elkezdődött a nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskolában.Augusztus 26-án Budapesten megállapodást írtunk alá a Polgár Judit Sakkpalota Alapítvánnyal, aminek értelmében a program referencia intézménye lettünk a tanév kezdetétől. Ez a megállapodás nemcsak eddigi eredményeink elismerése, hanem újabb feladatok kijelölését is jelenti. Ennek része – többek között – a sakk szaktanterem kialakítása az alsó tagozatban.

Augusztus utolsó napjaira csibetábort szerveztünk az iskolába lépő elsőseinknek, ahol kötetlen formában barátkozhattak a tanító nénikkel, osztálytársaikkal. Megismerkedhettek az iskola épületével, az új környezetükkel, megkönnyítve ezzel az óvoda és az iskola közötti átmenetet.

Ekkor vehették át a már megígért tanszercsomagokat is intézményünk legfiatalabb tanulói.

A szülők választása alapján angolt tanuló, illetve normál tantervű osztályokat indítottunk, de szakkör formájában mindenkinek van lehetősége az angol nyelv tanulására.

Megérkeztek az elsősöknek a tabletek is, amivel egyelőre ismerkednek az alsós kollégák és a gyermekek is.

Ebben a tanévben indult iskolánkban a Bibliaismeret oktatása első, második, ötödik és hatodik évfolyamokon. 

Ezt a szép, de nem könnyű feladatot Gosztola Ferencné tanárnő és én igyekszünk minél jobban megoldani. Bízunk benne, hogy munkánk jótékony hatással lesz tanulóink erkölcsi és érzelmi fejlődésére; hozzájárulunk a gyermekek sokoldalú személyiségfejlődéséhez.

Hangsúlyozni szeretném, hogy nem felekezeti hittan oktatásáról van szó, azt a három felekezet lelkésze látja el továbbra is.

A napokban kaptuk a tájékoztatást az EMET-től, hogy 2.7 millió forintos pályázati támogatást nyertünk, amiből folytatjuk a kültéri és beltéri mozgásfejlesztő eszközök, sportszerek beszerzését.

Szemmel látható, hogy soha nem látott és tapasztalt lehetőségek nyíltak meg a nagyhalászi gyermekek előtt. Ezek az évkezdéshez kapcsolódó legfontosabb tudnivalók, de úgy gondolom, hogy hamarosan újabb kedvező hírekről számolhatok be.


UJHELYINÉ MAGYARI ZSUZSANNA igazgató-helyettes

 

AJÁNLÓ: A baptista iskola több, mint iskola - indul az új tanév, sok meglepetéssel

 


Az idősek köszöntése

A művelődési házban