SAKKÉLET AZ ISKOLÁBAN

 

A 2014-15-ös tanévnek nagy lendülettel és sok újdonsággal vágtunk neki.

 

A fenntartó, vagyis a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából a legtehetségesebb sakkozóink tudásuk és tehetségük továbbfejlesztéshez óriási lehetőséget kapnak, minden hónapban egy hetet tölthetnek Velencén edzőtáborban, Molnár Béla sakk nagymester kezei alatt.

Ennek köszönhetően már részt vettünk októberben az Országos Gyermekcsapat Bajnokságon, Miskolcon, amely jó fejlődési lehetőséget adott sakkozóink számára, valamint betekintést nyerhettek a FIDE verseny szabályaiba, légkörébe.

Ez a verseny JÓ eredménnyel zárult, hiszen két tehetséges titánunk, Kormány Szabolcs és Radvánszki Viktor feliratkozott a FIDE értékszámosok csapatába.

Decemberben részt vettünk a Nyíregyházán megrendezendő Mikulás Kupán, amelyen iskolánk 42 tanulóval képviseltette magát, és ebből 12 éremmel térhettünk haza.

Más iskolákhoz viszonyítva ez példaértékű, hiszen a számok önmagukért beszélnek.

Érmeseink: Nagy Fanni, Nagy Dorina, Bor Boglárka, Nagy Bernadett Éva, Szabó Maja, Szabó Luca, Pinke Martin, Pinke Maja, Fabók Norbert, Hajnal Milán(óvodás), Orosz Eszter, Végh Dorottya(volt diákjaink).

Még ebben a hónapban Százhalombattán jártunk a Mikulás Kupán, amelyen Kormány Szabolcs ért el helyezést.

  

A téli szünetet követően sem unatkoztunk, hiszen a hónap közepén meghívást kaptunk Budapestre, a Révész Máriusz országgyűlési képviselő által szervezett Budavári Kupára, amely a Várnegyedben található Polgármesteri Hivatal aulájában került megrendezésre. Radvánszki Viktor és Nagy Fanni személyében ismét sikerült érmekkel hazatérnünk.

A versenyről alig értünk haza, hétfőn útnak indultunk, és ismét Velencén kötöttünk ki az edzőtáborban.

Az évre a következő megmérettetések várnak sakkozóinkra. Ami a legfontosabb számunkra az a február 14-én megrendezendő egyéni Megyei Diákolimpia, és a február 28-án sorra kerülő csapat Megyei Diákolimpia. Ezek valamelyikének megnyerésével már kvalifikálva vannak a sakkozók az Országos Diákolimpia döntőjébe.

A tanév hártalévő részében még számos megmérettetés vár ránk, melyek közül a legkiemelkedőbb számunkra a hazai megrendezésű Országos Baptista Sakk Kupa május 16-án.


Remélem a tavasz további sikereket fog hozni a sakkozóink számára, amivelismét öregbítik majd iskolánk és a település hírnevét. Kívánok ehhez sok sikert és kitartást!


Kormány László, pedagógus

AJÁNLÓ:

AZ ÉV BAPTISTA NEVELŐTESTÜLETE LETT A NAGYHALÁSZI, AVAGY FELKERÜLT A KORONA KÖZEL NEGYVEN ÉV MUNKÁJÁRA

PETRÓ LÁSZLÓ: A baptista iskola több, mint iskola - indul az új tanév, sok meglepetéssel


UJHELYINÉ MAGYARI ZSUZSANNA: „SOHA NEM LÁTOTT LEHETŐSÉGEK NYÍLNAK A NAGYHALÁSZI GYERMEKEK ELŐTT”


Az idősek köszöntése

A művelődési házban