NEKIFESZÜLNEK AZ ALAPOZÁSNAK, KÉT ÚJ EMBERREL A FEDÉLZETEN

Elkezdődött a felkészülés a tavaszi hadjáratra a nagyhalászi labdarúgó-csapatnál, a gárda játékos-edzőjét, Kiss Gábort kaptuk billentyűzetvégre.


„Január 12-én, hétfőn kezdtük el az alapozást, heti öt alkalommal találkozunk, négy edzésen és egy felkészülési mérkőzésen - árulta el a védőjátékosként is remek mester. - Tornatermi edzés nincs, végig a szabadban edzünk. Egy mérkőzésünk volt eddig, saját ifinkkel játszottunk egy bemelegítő találkozót.  Nyolc találkozó vár még ránk, minden szombatunk pályára lépünk valaki ellen, egészen március 1-ig, Tiszakanyárral kezdünk, aztán jön Sényő, majd Kemecse.”

Természetesen most is változik a keret, ha csak minimálisan is.

„Varga Attila legutóbb Nyírbátorban futballozott, ő jobb oldali védő és középpályás. Tizennyolc esztendős, akár csak Gyurcsán István, aki nyírsulis volt, de aztán kihagyott egy évet. Egyelőre az ifivel készül, ha megfelelő erőállapotba kerül, felkerülhet a felnőttek közé is. Posztja belső védő. Vannak, voltak még más kiszemeltek is, de nem kapkodunk. Ha felmerül menet közben egy lehetőség, akkor elgondolkodunk rajta, ám kimondottan nem keresünk új játékost. Ha választhatnék? Akkor a védelmet kellene megerősíteni, Tilki Mihály ugyanis megsérült még az Ibrány elleni derbi előtti utolsó edzésen. Most mát tréningezhet, de még külön edz. A külső térdszalagja sérült meg, szerencsére nem kellett műteni.  Más komolyabb sérültünk nincs.”

Megkerülhetetlen a kérdés: érkezik-e valaki a helyi utánpótlásból?

„A vezetők egyeztettek Sallai Bencével, de nem jelentkezett edzésre (az interjú január 20-án készült - a szerk.). Nagy Renátó és Csorba Krisztián is bevethető még a nagyok között az ifisták közül szükség esetén.”

„Hogy mit várok az idénytől? Nem nagyképűség, de a biztos bennmaradást elértük, célunk a 12. helynél előrébb végezni. Nyugodtan szeretnénk dolgozni, építkezni a jövő idényre.”

 

BACSKAI