1998 UTÁN ISMÉT MEGMÉRKŐZIK IBRÁNNYAL A HALÁSZI CSAPAT

Őszintén: ki gondolta volna, hogy a megye II-ből felkerült, sztárokat éppen nem igazoló Nagyhalászi SE labdarúgó gárdája stabil élcsapattá válik a megyei első osztályan?!

„Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól szerepel majd a csapat, nagy meglepetés ez mindenki számára – nyilatkozta a nagyhalasz.hu kérdésére az egyesület elnöke, Orosz Károly. – Ez annak köszönhető, hogy megmaradt a tavalyi gárda magja, kiváló a csapatszellem, ez hozza az eredményt. Készülünk a nagy rangadóra Ibrány ellen… Egyébként nagyon örülök az ificsapat teljesítményének is, a harmadik helyen állnak, 9-10 verik mostanában az ellenfeleket. A sikerekhez kellett a szakosztályvezető, Albók Lajos hozzáállása és fociszeretete, minden apró-cseprő ügyet elintéz a csapat körül, megbízhatóan és lelkiismeretesen.”

Természetesen megszólaltattuk Albók Lajost is, aki már évek óta segíti a futballcsapat munkáját, de nemcsak a nagyokét, hanem az összes korosztályét is.

„Ha már elvállaltam, csinálom becsülettel – reagált szerényen. – A nagycsapat mostani sikere nagy részben az edzőnek is köszönhető, játékosai hallgatnak rá, ez pedig összetartja őket. Erejüket mutatja, hogy idegenben egyenesebben jobbak a fiúk, mint hazai pályán. Nem lehet kiemelni senkit sem, a siker titka maga a CSAPAT.”

Megkérdeztük a játékos-edző Kiss Gábort is, aki mint mindig, most is szívesen adott nekünk nyilatkozatot.

„Remélem, tudjuk tartani jó formánkat a hátralévő pár fordulóban is, nincs már sok a téli szünetig, akkor pedig 3 hónapra leáll a bajnokság. Hogy lesznek-e új igazolások? Tervek vannak, konkrétumok még nincsenek, korai még erről beszélni. Az őszi jó szereplés a CSAPATNAK köszönhető, nincs széthúzás, mindenki a jó szereplést, a megfelelő teljesítményt és az eredményességet tartja szem előtt, nemcsak a mérkőzéseken, az edzéseken is. Nem adják fel, küzdeni- és játéktudásuk is kiemelkedően jó. Jakocska Csaba például a megye legjobb kapusa szerintem, a Szpari kapusával is megversenyeztetném, de amikor eltört kisujja, Kmetz Tamás maximális teljesítménnyel helyettesítette, nagyszerűen védett. A védekezés is rendben van, meccsenként átlag egy gólt kaptunk, csak 2-3 csapatnak van jobb mutatója a bajnokságban. Egyébként egyetlen csapatrészből sem tudnék kiemelni senkit sem, egyszer az egyik, aztán a másik játékos futballozik jobban. Hogy ki fejlődött legtöbbet eddig a bajnokságban? A régiek közül Boros István, aki most is tartalékként kezdte az idényt, de edzésmunkájával beverekedte magát a csapatba; bár pár jó meccs után jön mindig egy hullámvölgy nála is. A jó teljesítményt állandósítania kell, de ő fejlődött mostanában a legtöbbet. Az ifisták közül Horváth Árpád állandóan velünk edz, néha játszik is az egyben. Egyébként a Magyar Kupában Pátroha ellen 8 felnőtt és 8 ifista alkotta a keretet, de nem volt gond a mérkőzésen. Szem előtt vannak tehát a fiatalok, még ha csak Horváth is tréningezik folyamatosan velünk.”

Kitértünk az Ibrány elleni örökrangadóra is.

„Tisztában vagyunk a rivalizálással, kiemelten készülünk. Azt szeretném, hogy úgy jöjjünk le a pályáról, hogy elégedettek legyünk teljesítményünkkel, azzal, hogy mindent megtettünk a sikerért. Akkor szurkolóink is elégedettek lesznek velünk.”

 


BACSKAI J.

AJÁNLÓ:

Cél a biztos bennmaradás

Bajnok lett Nagyhalász!

Nem esnénk ki ezzel a kerettel sem!

Közel 30 gólt és egy gólkirályt igazoltunk


VÁROSREHABILITÁCIÓ

Közel 400 millió forintos pályázatot nyert városunk, sok minden épülhet Nagyhalászban.


GALÉRIÁK

további képgalériák
Október 23.

A koszorúzás képei

Cinkeavató

Beavatták a felsősöket az iskolában

Csibeavató

Az elsős iskolások próbatételei

Az idősek köszöntése

A művelődési házban