TÁJÉKOZTATÓ AZ AKTUÁLIS FEJLESZTÉSEKRŐL

Megkezdődött a szociális célú városrehabilitációs pályázat megvalósítása

Az Új Széchenyi Terv Észak-alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Nagyhalász szociális célú városrehabilitációja” című, ÉAOP-5.1.1/A-122013-0006 azonosító számú pályázatát az NFÜ Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetője 398.264.500 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte. A támogatás mértéke 100 %.

A jogerős építési engedély és a kiviteli tervek birtokában megkezdődött a multifunkcionális szolgáltató központ építése a Kossuth és Ibrányi utca kereszteződésében. A projekt kivitelezője a Nyír-Komplett Kft Nyíregyháza, Lujza u. 22.

 

A Rétköz út építése, felújítása és járdaépítése, valamint az Ibrányi u. 34. szám alatti Társasház hő-technikai rekonstrukciója esetében szintén aláírásra került a kivitelezői szerződés, így a munkálatok hamarosan azokon a helyszíneken is elindulhatnak.
A Hunyadi-szabadidőpark, „Hunyadi út-gyalog –és kerékpárút” építési engedélyezési eljárása folyamatban van.
A pályázathoz kapcsolód úgynevezett „Soft” tevékenységek megvalósításának megkezdése az év második felében várható.

Folytatódik a művelődési ház külső felújítása

Az önkormányzat 2013. őszén közfoglalkoztatottak segítségével kezdte meg a művelődési ház épületének külső felújítását. A felújítás során hőszigetelt műanyag nyílászárók kerültek beépítésre, valamint a homlokzat külső hőszigetelést kapott.

A homlokzati színezés és a kőburkolat felrakásával tovább folytatódnak a munkálatok. Előbbi munkák befejezését követően mintegy 700 m2 nagyságú felületen díszburkolatot építünk az épület köré. A felújítási munkálatokkal egyidejűleg lebontásra került a használt ruhabolt épülete. A közeljövőben elkezdődhet a mezőgazdasági bolt és a Rózsa köz 1. szám alatti lakóház bontása is. Az épületek lebontását követően a művelődési ház környezetét közösségi térré és parkká szeretnénk átalakítani. A felújítás teljes költségét az önkormányzat biztosítja.

Megkezdődött a sportpálya kerítésének cseréje

A Nagyhalászi SE 2013-ban nyújtott be pályázatot a Magyar Labdarúgó Szövetséghez a sporttelep kerítésének cseréjére. A pályázat 70 %-os támogatását a társasági adó befizetésekből biztosítja az MLSZ, a fennmaradó 30 %-ot pedig az önkormányzat vállalta. A nem túl szép látványt nyújtó betonkerítés lebontása befejeződött, így elkezdődhet az előre gyártott kerítéselemek felállítása.

 

TÁRSASHÁZ-FELÚJÍTÁS

 

Az Új Széchenyi Terv Észak-alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Nagyhalász város szociális célú városrehabilitációja” című, ÉAOP-5.1.1/A-122013-0006 azonosító számú pályázatát keretében a nyílászárók cseréjével és a homlokzati hőszigeteléssel megkezdődött a Nagyhalász, Ibrányi u. 34. szám alatti Társasház energetikai korszerűsítése. A projekt kivitelezője a Nyír-Komplett Kft Nyíregyháza, Lujza u. 22. A kivitelezőnek 2014. június 30-ra kell elkészülnie az épület felújításával.

 

 


Orosz Károly Zsolt
polgármester

 

AJÁNLÓ: JÓL HALAD AZ ÓVODAFELÚJÍTÁS


VÁROSREHABILITÁCIÓ

Közel 400 millió forintos pályázatot nyert városunk, sok minden épülhet Nagyhalászban.


GALÉRIÁK

további képgalériák
Október 23.

A koszorúzás képei

Cinkeavató

Beavatták a felsősöket az iskolában

Csibeavató

Az elsős iskolások próbatételei

Az idősek köszöntése

A művelődési házban