CÉL A KÖZÉPMEZŐNY ÉS A BIZTOS BENNMARADÁS!

Feljutott a labdarúgó megye I-ben a nagyhalászi futballcsapat, mondhatni, díszlépésben. De hogyan tovább? Erről kérdeztük az egyesület elnökét, Orosz Károlyt, illetve a csapat játékos-edzőjét, Kiss Gábort.

 

LETÖLTÉS PDF-BEN!

„Nagyon jó, hogy visszakerültünk a megye I-be, örülök neki, és mivel a csapat magja egyben maradt, sőt, erősíteni is sikerült, így a jövőt illetően a középmezőnyben szeretnénk végezni, hogy biztosított legyen a bennmaradás – nyilatkozott a nagyhalasz.hu-nak Orosz Károly egyesületi elnök. – A feltételeket folyamatosan fejlesztjük a TAO-s pályázatok segítségével, folyamatosan javulnak a körülmények. A TAO-t az utánpótlás-nevelés fejlesztésére lehet igénybe venni, főleg eszközbeszerzésre, de épülhet kerítés, labdafogó háló és korlát is. Most a Novák-féle portára szeretnénk két darab 40*20 méteres füves pályát építeni, ezzel az öltözőt és környékét tudnánk óvni,  hiszen így  a sporttelepen kívül vezetnék le a feszültséget. A költségvetés biztosított, az önkormányzat továbbra is támogatja az egyesületet.”

Megkérdeztük a sikeredzőt, Kiss Gábort is, hogy kik érkeztek a nyáron a csapathoz és hogyan haladnak a felkészüléssel?

„Távozott a csapattól a bal oldali középpályás Tóth Zoltán és a csatár Szabó Mihály Gávavencsellőre, a támadó Szabó Sándor Nyírpazonyban, Balogh Norbert pedig Tiszavasváriban folytatja. Jött viszont a támadó Mocsár Csaba Pátroháról, a középpályás Burcsák Dániel Nyíribronyból, a szintén középpályás Csire Gábor Szakolyról, a védő Kondor Milán pedig Sényőről. Nem gyengült tehát a keret, a régi gárda 90 százalékát egyben tartottuk, ráadásul a csapat fiatalodott is az érkezőkkel. A keret elég erős a bennmaradáshoz, hiszen újoncként ez lehet a célunk. Az alapozást július 4-én kezdtük, játszottunk egy edzőmérkőzést az ifi ellen, majd három edzés és egy edzőmérkőzés, aztán két trénig és két felkészülési találkozó a heti terv. Leveleket megvertük 3-2-re, Dombrádtól kikaptunk 1-0-ra, Nyírpazony ellen pedig 6-2-re diadalmaskodtunk, 0-2-ről fordítva. Az ificsapatból négy játékos is feljött a nyáron, de a négyből három lemorzsolódott. Sallai Bence inkább visszament az ifikkel edzeni, Brátán Levente és Nagy Máté régóta nem jelentkezett, nem tudjuk, mi van velük, a bal oldali mindenes Horváth Árpád azonban velünk maradt.”

Nos, a fiatalokra egy ideig még ne számítsunk erősítésként.

BACSKAI J.

AJÁNLÓ:

Bajnok lett Nagyhalász!

Nem esnénk ki ezzel a kerettel sem!

Közel 30 gólt és egy gólkirályt igazoltunk


VÁROSREHABILITÁCIÓ

Közel 400 millió forintos pályázatot nyert városunk, sok minden épülhet Nagyhalászban.


GALÉRIÁK

további képgalériák
Október 23.

A koszorúzás képei

Cinkeavató

Beavatták a felsősöket az iskolában

Csibeavató

Az elsős iskolások próbatételei

Az idősek köszöntése

A művelődési házban