ESEMÉNYDÚS NAPOK AZ ÚJ IDŐSEK OTTHONÁBAN

Mind a lelki egészség megőrzését, mind a fizikai állapot szinten tartását fontos feladatunknak tartjuk. Ennek érdekében rendszeresen egyéni és kiscsoportos foglalkozásokat, beszélgetéseket tartunk. Ezzel az aktív és hasznos időtöltést, a hasznosság-érzését, a képességek fenntartását segítjük.

 


NOVEMBER
Helytörténeti vetélkedő
Az Anóka Eszter Városi Könyvtár Nagyhalász várossá avatásának 20. évfordulója alkalmából helytörténeti vetélkedőt hirdetett a városlakók számára. A 2013. november 26-ára meghirdetett vetélkedőre nagy izgalommal készültek az otthon lakói is. A vetélkedő feladatai között szerepelt egy szellemi totó, puzzle kirakás,és városunk nevezetességeinek felismerése képről. Csapatunk tagjai ügyességüknek és felkészültségüknek köszönhetően kimagasló teljesítményükkel I. helyezést értek el!  Az eredményhirdetést követően emléklapok és ajándékok átadása következett a résztvevők számára, majd egy délutáni tea és sütemény elfogyasztására is vendégül láttak bennünket a szervezők.

 

DECEMBER
December a hideg időjárás ellenére lélekmelengető ünnepek, események sorozata. Beköszöntött az adventi időszak, melynek során a társalgók és a lakószobák díszítésével, lakóinkkal együtt készültünk a közelgő Mikulásra és karácsonyra.

 

Mikulás
December 5. mindig nagy nap az intézményünk lakói számára, hiszen minden évben ekkor látogat el hozzánk a Télapó. Ellátottaink nagy izgalommal várták érkezését. Nagy örömmel hívták a várva várt Télapót, aki hatalmas puttonyában sok ajándékot hozott a lakóknak.  Először kedves szavakkal köszöntött mindenkit, majd minden lakónknak egy kis ajándékot adott át. Voltak olyan ellátottaink, akik sajnos egészségi állapotuk miatt nem tudtak részt venni a Mikulás-napi ünnepségen, ezért őket a Télapó a szobájukban látogatta meg.Madáretető készítés
A tél beköszöntével az itthon telelő madarak kevés eleséget találnak. Az etetés a környék madarainak nagy könnyebbséget és biztonságot, nekünk pedig sok szép élményt jelent. A madáretető elkészítése egy remek program, szép közös élmény volt.  Lakóink közül sokan szeretnek barkácsolni, így szabadjára engedhették fantáziájukat. Elsősorban magevő madarakat etetünk: verebeket, pintyféléket, valamint olyan énekesmadarakat, amelyek szívesen fogyasztanak olajos magvakat. Például a széncinege. A madáretető elkészítésével egyrészt segítünk a madarakon, másrészt madárcsicsergéstől hangos reggelekben lehet részünk.
Karácsony
Család, szeretet, ajándékozás, meghittség – általában ezek a fogalmak jutnak eszünkbe karácsonykor. Intézményünk életében már december elején megkezdődik az ünnepi készülődés. Lakóink segítenek az adventi koszorúk elkészítésében, karácsonyfadíszeket készítenek, és karácsonyi díszbe öltöztetik az egész intézményt. Decemberi programjaink nagy része a karácsony körül forog: beszélgetünk a hagyományokról és népszokásokról, ünnepi témájú filmeket vetítünk, történeteket olvasunk fel. Karácsony előtt néhány nappal megérkezett a gyönyörű fenyőfa, ami a lakók által feldíszítve néhány hétre az intézmény ékessége lett. December 19-én délután tartottuk karácsonyi ünnepségünket, melyet Dr. Bankus Andrea Zsuzsanna Intézményvezető-asszony köszöntője nyitott meg, majd átadtuk lakóinknak szánt ajándékunkat. Ezt követően került sor a vendégelőadók színvonalas műsorára. Köszönjük a Tomsits Rudolf Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és AMI növendékeinek, valamint a Rétközi Ifjúsági és Kulturális Egyesület, az Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület valamint az Aprófalva Hagyományőrző Népdalkör tagjainak, hogy műsorukkal még meghittebbé varázsolták számunkra az ünnepet.JANUÁR
Álarckészítő verseny
Január végén az Anóka Eszter Városi Könyvtár Álarckészítő versenyt hirdetett meg. Kézműves foglalkozásainkon elkészítettünk két velencei álarcot is, amelyeket beneveztünk a versenyre. A február 17-én zajlott eredményhirdetésen kiderült, hogy a lakóink által készített álarcok a verseny különdíját hozták el! Remek teljesítményükért oklevelet, valamint mécses tartóból, illóolajból és csokoládéból álló ajándékcsomagot vehettek át Fekete Zsolttól, a könyvtár munkatársától.
FEBRUÁR

Télbúcsúztató
„Farsang napja eljött már, kezdődik a jelmezbál,
zeneszóra vígan lép, ring a tarka báli nép.

Nagy mulatság van itt ma, ezerféle maskara
perdül-fordul, integet, búcsúztatja a telet.”

Lévay Erzsébet


2014. február 28-án télbúcsúztató farsangi mulatságot tartottunk. Lakóink nagy örömmel elevenítették fel ifjúkori emlékeiket, amikor ők is mulatoztak, báloztak ez idő tájt. Szívesen mesélték el, ki, milyen jelmezt készített gyermekeinek, unokáinak. Természetesen a nap fénypontja, a szakácsaink által készített farsangi fánk sem hiányozhatott az asztalról. Az Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület tagjai fergeteges hangulatot teremtettek remek műsorukkal. Kellemes délutánt töltöttünk együtt, melyről a résztvevők még napokig beszéltek.

TOVÁBBI KÉPEK A FARSANGRÓL IDE KATTINTVA!


TOVÁBBI KÉPEK A TAVASZI DEKORÁLÁSRÓL IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI KÉPEK A NŐNAPI ÜNNEPSÉGRŐL IDE KATTINTVA!

 

 

Kovácsné Gulácsi Ilona
mentálhigiénés munkatárs

 

 


VÁROSREHABILITÁCIÓ

Közel 400 millió forintos pályázatot nyert városunk, sok minden épülhet Nagyhalászban.


GALÉRIÁK

további képgalériák
Október 23.

A koszorúzás képei

Cinkeavató

Beavatták a felsősöket az iskolában

Csibeavató

Az elsős iskolások próbatételei

Az idősek köszöntése

A művelődési házban