HITTEL, SZAKÉRTELEMMEL - EGY EGÉSZ VÁROS ÖRÖMÉRE

A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat 2013. december 22-én, tartotta a budapesti Papp László Sportarénában a Karácsonyi Ünnep a Baptistákkal című rendezvényét, ahol az ünnepi műsor mellett kitüntetésekre, elismerésekre is sor került. Sportaréna VIP termében adta át Szenczy Sándor a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Papp János a Magyar Baptista Egyház elnöke a nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskola nevelőjének Kormányné Gönczi Valériának a Közösség Önzetlen Szolgálatáért érmet, és Petró László igazgatónak Az év intézményvezetője kitüntetést.

 


TOVÁBBI KÉPEK A DÍJÁTADÁSRÓL ITT (FOTÓ: PETRÓ GERGELY)

Ebből az alkalomból kérdeztük meg Petró Lászlót a nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskola intézményvezetőjét, hogy milyen érzés volt átvenni ilyen prominens emberektől ezt ez első évben, elsők között megkapni ezt az elismerést?

Először is szeretném megköszönni Szenczy Sándor Elnök Úrnak ezt az elismerést, mert Ő másfél év alatt meg tudta ítélni,hogy milyen munka folyik az iskolánkban. Az elismerés rajtam keresztül az iskolát is minősíti. Köszönöm a családomnak és a nevelőtestületnek, hogy támogatásukkal olyan munkát tudtam végezni, hogy ezt a díjat megérdemelhettem!
Különben nagyon meglepődtem, amikor a központtól hívtak, hogy az előadás előtt kérnek, hogy VIP terembe menjünk, mert a kolléganőmmel együtt kitüntetésben részesülünk. Azt tudtam, hogy az általam felterjesztett három kolléga közül egy kap elismerést, de azt nem, hogy az Elnök Úr az intézményvezetőket is el fogja ismerni.

Mi lehet az a plusz munka, amit végzett, hogy Önt is elismerték a baptistaiskolák intézményvezetői közül elsőként ezzel a díjjal?

Én csak végeztem a munkámat, tettem a dolgomat annak jegyében, ami a Szeretetszolgálat jelmondata: A baptistaiskola, több mint iskola.


TOVÁBBI KÉPEK A DÍJÁTADÁSRÓL ITT (FOTÓ: PETRÓ GERGELY)


Ez mit jelent?

Az iskolánk minden lehetőséget megragad, hogy a családokon, gyerekeken segítsen, ha lehet, tegye jobbá az életüket. Így kerülhetett sor arra, hogy a díjazott kolléganőnkkel, a szeretetszolgálattal közösen bútorokat, ruhákat, élelmiszereket jutassunk el az arra rászorulóknak. Nem vagyunk érzéketlen tragikus emberi sorsokkal szemben sem; egy bajba jutott családnak egy évig meleg ebédet biztosítunk, illetve a Szeretetszolgálat felé jelzéssel éltünk, a munkatársak már megkezdték segítő tevékenységüket.
A múltéven, de az idén is az iskola szervezésében sort kerítettünk meleg étel osztására is.

Tanulóinkat folyamatosan segítjük füzetekkel, ruházattal, élelmiszerrel, de még sorolhatnám az adományok sorát. Már most a hozzánk jövőre elsőbe beiratkozóknak és a következő tanévben ötödik évfolyamba lépő tanulóinknak ingyenes írószercsomagot állítottunk össze, így a szülőknek, csak tolltartót és táskát kell venni.

Mi az,amit még tettek, vagy tenni szeretnének?

Szeptembertől az első évfolyamon órarendbe iktattuk a sakkot. Ezen kívül szakkör formájában is foglakozunk a tanulóinkkal. Az eddigi jó eredményeket továbbra is tudjuk tartani. Az iskolánk szervezésében került megrendezésre az első Baptista Iskolák Országos Sakk versenye, ahol iskolánk hozta el az első díjat.
Jövőre elsőtől angol nyelvet is szeretnénk bevezetni. A közeljövőben két amerikai kolléga segítségével szeretnénk előkészíteni a két tannyelvű oktatásra való áttérést. Most is célunk, hogy tanulóink közül nyolcadik év végére alapfokú nyelvvizsgát tegyenek. Elsőtől ingyenessé tesszük az úszásoktatást, a buszt Orosz Károly Polgármester Úrral egyeztetve az önkormányzattól ingyen kapjuk meg, köszönet érte. A műfüves pálya építésében a Szeretetszolgálat felerészben állta a költségeket.

2012.szeptember elsejétől a Baptista Szeretetszolgálat a fenntartója az iskolának, hogyan tudtak még is ilyen eredményeket elérni?

Jó gazda módjára gazdálkodom. Tudom, hogy mennyi az az összeg, amivel tudok tervezni. Engedi a Szeretetszolgálat az ötleteket, javaslatokat is. Szenczy Sándor Elnök Úr személyében egy munkánkat elismerő embert ismertem meg, akinek támogatását érezzük a mindennapi munkánk során. Iskolánkban az Ő mondása szerint „Hittel és szakértelemmel” dolgoznak nevelőink.

 


"Iskolánk fenntartója, a Baptista Szeretetszolgálat nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű tanulók és azok családjainak megsegítésére. A tanulók és a szüleik felkereshetik, az iskolát problémáikkal, kérésükkel, amit továbbítunk a Szeretetszolgálat munkatársai felé. Az elmúlt hónapokban egyre több család kapott segítséget (ruhaneműt, tartós élelmiszert, stb.) a szolgálattól. A támogatás rendszeres és folyamatos marad ezeknél a családoknál. Tanulóink is rendszeresen részesülnek különféle adományokban (pl.:írószerek, ruhaneműk, könyvek,stb.). A Szeretetszolgálat segítségével a gyerekek ingyen vehetnek részt különféle fővárosi rendezvényeken" - nyilatkozta honlapunknak a Közösség Önzetlen Szolgálatáért éremmel kitüntett Kormányné Gönczi Valéria.


Bacskai J.

Városunk iskolája második tanévét kezdte a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy fenntartásában


A folyamatos fejlődés az elmúlt tanévben is tapasztalható volt az iskola mindennapjaiban, ez a lendület ebben a tanévben sem tört meg. Szeptemberben műfüves pályát avattunk, amihez az önerőt 50-50 %-os megosztásban az önkormányzat és a Baptista Szeretetszolgálat biztosította. Pályázati forrásból fejlesztő játékokat, tornatermi eszközöket, sportfelszereléseket vásároltunk mintegy 2.3 millió forint értékben. Iskolai könyvtárunk 13 ezer kötettel gyarapodott adomány jóvoltából.

Tanulóink Százhalombattán, Budapesten vettek részt sakkversenyen, ahonnan éremesővel tértek haza, öregbítve ezzel városunk és iskolánk hírnevét. December elején jutalom előadáson a Fővárosi Nagycirkuszba mehettek (galéria ITT és ITT) a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákjaink, karácsony előtt pedig 30 gyermek és az iskola dolgozói részt vehettek a Papp László Sportarénában rendezett karácsonyi koncerten. Mindezek mellett a hétköznapokon is tettük a dolgunkat neveltünk, tanítottunk igyekeztünk eredményesebbé tenni iskolai munkánkat. Nem mentünk, nem mehettünk el szótlanul a szomorú emberi sorsok, tragédiák mellett sem, minden tőlünk telhető módon próbáltunk segíteni az önhibájukon kívül bajba jutott családokon.

 

Az elvégzett munka nem maradt észrevétlen fenntartóink előtt sem: Petró László igazgató úr az Év Intézményvezetője kitüntető címet kapta, Kormányné Gönczi Valéria pedig a szociális ellátás terén végzett munkájáért kapott elismerést.

Megvalósításra váró terveink a továbbiakban is vannak: sóbarlangot alakítunk ki a fehér iskolában elsősorban légúti megbetegedésben szenvedő gyermekek részére, együttműködve Dr. Makó Ilona gyermekorvossal és a város vezetésével. Korábban a Szeretetszolgálat egy drága ultrahangos készüléket bocsátott a nagyhalászi lakosok számára. A leendő elsős gyermekeknek biztosítjuk az iskolai felszereléseket: ceruzákat, füzeteket, festéket, stb. A hozzánk beiratkozó gyermekek szüleinek csak táskát, tolltartót, tornafelszerelést kell beszerezniük, minden mást ingyenesen kapnak fenntartónk jóvoltából. Lehetőséget adunk tehetséges sakkozóink, tollaslabdázóink felkészülésére, versenyeztetésére. Nyáron egy hétre Amerikából érkezik baptista küldöttség az országba, mindössze két iskolába: Velencére és Nagyhalászba.

Vendégeink a felső tagozatos tanulóknak szerveznek napközis tábort, alkalmat biztosítva az angol nyelv gyakorlására is. A nagyhalászi gyermekek előtt soha nem látott és tapasztalt lehetőségek nyíltak meg.  Felkészült, nagy gyakorlattal rendelkező pedagógusaink jól működő csapatként bizonyítják napról-napra, hogy „a baptista iskola több mint iskola.”   

    
Ujhelyiné Magyari Zsuzsanna
igazgatóhelyettes         
Csuha Antal Baptista Általános Iskola

 


VÁROSREHABILITÁCIÓ

Közel 400 millió forintos pályázatot nyert városunk, sok minden épülhet Nagyhalászban.


GALÉRIÁK

további képgalériák
Október 23.

A koszorúzás képei

Cinkeavató

Beavatták a felsősöket az iskolában

Csibeavató

Az elsős iskolások próbatételei

Az idősek köszöntése

A művelődési házban