Crossholder – Az új dobos útja Nagyhalásztól Belfastig

Bemutatkozik a Crossholder zenekar új, mindössze 19 éves dobosa, aki többek közt James Kottak, a Scorpions ütőse és Tim Ripper Owens ajánlásával került a zenekarba - írta a hardrock.hu.

Budapesttől sok-sok kilométerre, Nyíregyházán is túl, van egy kisváros, Nagyhalász. Egy tízéves srác, Szentpéteri Viktor ott kezdett el dobolni. Szita Miklósnál, a Talamba együttes dobosánál tanult, a Nagyhalászi művelődési házban. Az álma, mint minden zenélni kezdő fiatalnak az volt, hogy egy napon híres zenészekkel zenéljen és egy profi zenekarban játszon. Tizennégyévesen, a sok gyakorlásnak köszönhetően már a környéken jól ismert Diamond zenekarban püfölte a bőröket, olyan bandák előtt játszva, mint az Edda, a Piramis vagy a Lord.

Eközben a barátaival is zenélt a Terápia zenekarban.2012-ben, egy augusztusi estén, Viktor szülei egy fesztiválra látogattak el, Ajakra, ahol a Karthágó, Lord, Hooligans zenekarokon kívül a Crossholdert is látták. Megismerték az akkor a zenekarban játszó gitárost, Dzsanda Misit, akivel telefonszámot cseréltek, majd hazamentek és elmesélték a látottakat, hallottakat Viktornak, akiről tudták, hogy a Wisdom zenekar miatt ismerheti a Crossholder énekesét, Nahit és a Twisterből a Szávai Geryt, aki ugyancsak a Crossholder gitárosa is egyben.Viktor utánanézett a Crossholdernek és nagyon bejött neki a banda, a show, a látvány. Emiatt elhatározta, hogy egy nap, ha törik, ha szakad, ő igenis ebben a zenekarban fog dobolni. Másnap megkérdezte Misit, hogy van-e lehetőség a zenekarban játszani.

A válasz az volt, hogy egyelőre nem, de ha bármi van, majd hívni fogják. Nemrégiben egy dobos kellett a Crossholder és Tim Ripper Owens európai turnéjára: az ok nagyon egyszerű volt, Tim azt mondta a zenekarnak, hogy a tagok a Crossholder zenészei legyenek, de egy másik dobos, kell, ugyanis egy dobos nem tud két bulit úgy ledobolni egymás után, hogy ne fáradjon el túlságosan. Így esett a választás Viktorra, akit az első meghallgatás után elfogadtak a srácok.Viktor a Judas Priest egykori énekesének, Tim Ripper Owensnek a dobosaként vágott neki a kalandnak. Sikert siker követett, majd a turné utolsó állomásán, Illichevskben (Odessa tartomány, Ukrajna) Tim barátja, James Kottak, a Scorpions dobosa is megjelent, aki még egy dalt is eljátszott a zenekarral, a közönség és a banda nagy örömére.

A buli után, kb. másfél óráig dicsérte a Viktort. Egy adott pillanatban megkérdezte, hogy hol él, mire a Viktor elmondta, hogy egy kisvárosban lakik, Budapesttől 220 km-re. Ekkor a James odahívta Güzüt, a Crossholder zenekarvezetőjét, akivel megígértette, hogy ezt a srácot beveszi a Crossholderbe és Budapestre viszi, mert csak ott van esélye az előrejutásra.Tim Ripper is osztotta James véleményét, Güzü pedig örömmel mondott igent, ugyanis Viktorral a turné utolsó napjaiban már egyre gyakrabban beszélt erről és a Crossholder tagok is egyre inkább akarták a Viktort a bandába. Dávidnak, a Crossholder dobosának munkaügyi problémái voltak. A turnéról is majdnem lemaradt, mert egy olyan állást kapott, ahonnan nem akarták elengedni.

A zenekar csak úgy tud létezni, ha a tagok 100 %-ban rendelkezésre állnak, ha menni kell, éspedig elég gyakran kell menni, méghozzá külföldre. Dávid sajnos, mindamellett, hogy egy remek dobos, ezt a feladatot nemigazán tudta, tudta volna hosszútávon teljesíteni.Tehát 2013. november 3-án Szentpéteri Viktor a Crossholder dobosa lett. Amint hazajöttek, Viktor Güzühöz költözött és elkezdődtek a próbák, majd 2013. november 30-án már az első koncertet is lenyomták a SOTE klubban, az Alcohol és a Beatrice zenekarok társaságában.

A következő bulik között lesz például a Crossholder évzáró bulija, a Pokolgép előtt, 2013. december 30-án a Barba Negra klubban. Február elsejétől újabb Tim Ripper Owens turné következik és 2014. március 8-án, a belfasti „Blazefest IV” fesztiválon, az esemény egyik főbandájaként játszanak a srácok.Újra, ez esetben Viktornál, bevált a Crossholder mottója: „Merj álmodni, mert egy szép napon az valóra válik!” Az új dobosról, Viktorról egy videó is készült, mely a Youtube-on látható és a 19 éves dobos életútját mutatja be 10 éves korától a jelenig.

 

 

VÁROSREHABILITÁCIÓ

Közel 400 millió forintos pályázatot nyert városunk, sok minden épülhet Nagyhalászban.


GALÉRIÁK

további képgalériák
Október 23.

A koszorúzás képei

Cinkeavató

Beavatták a felsősöket az iskolában

Csibeavató

Az elsős iskolások próbatételei

Az idősek köszöntése

A művelődési házban

    
HORGÁSZTÓ NAGYHALÁSZ SZÍVÉBEN (TOVÁBB)