POLGÁRMESTERI BESZÁMOLÓ A FEJLESZTÉSEKRŐL

Tisztelt Városlakók!

Főleg a választási időszakokban sokszor elhangzik: „Nagyhalász a siker és lehetőségek városa”, a „fejlődés útján” és sok más kifejezés, mely Önök számára csak választási ígéretnek hangozhat, mely mögött nincs látható eredmény. Örömmel számolhatok be a 2013-as év eddigi eredményeiről, ami nem csak választási ígéret, hanem látható, érezhető változást hozott és hoz a jövőben a városunk és a lakosai életében.


Kezdeném a közfoglalkozásban nyújtott lehetőségek kihasználásával, jelen pillanatban is 173 lakos dolgozik városunkban. Minden program elindításakor a fő cél minél több nagyhalászinak lehetőséget nyújtani a jövedelemszerzéshez. Igaz, a közfoglakoztatásban kapott minimálbér kevés a tisztességes megélhetéshez, de több mint amit egyéb szociális támogatásként kaphat az ember. A 2013-as évben látványos és hasznos feladatok elvégzésével igyekeztünk összeállítani a pályázatunkat, melyet maradéktalanul támogatott az állam:

A téli közfoglalkoztatás keretében kialakítottunk egy vizesblokkot az önkormányzat udvarán a programokban dolgozók részére, valamint a régi Református iskola épületében a vizesblokk felújítása történt meg.

A csapadékvíz-elvezetés fejlesztését is tovább tudtuk bővíteni a start munkának köszönhetően. Tavasszal mindig régi gondként jelentkezett Árpád-Táncsics, Bem-Vasvári Pál, Kiss Ernő-Bem utcák kertaljának a vízelvezetése, melyet sikerült véglegesen megoldani. Jelenleg a Kossuth úton átereszek felújítását végzik a programban résztvevők.

Illegális szeméttelepek felszámolásában a Rétközön végeztek a dolgozók munkát, melynek köszönhetően a jövőben újabb 3 hektár terület vonható be a termelésbe. Továbbiakban a Pusztatemplom utca és környékének rendbetétele a feladat, itt a településünkre behordott rengeteg lom eltakarítása a kitűzött cél.

A rendszerváltás óta saját forrásból egy év alatt sem történt hasonló mértékű útfelújítás, mint az elmúlt egy évben. Új aszfaltszőnyeget kaptak a  Bem, Vörösmarty, Kölcsey, Gyulai Pál, a Táncsics egy része, kis Ibrányi, Kecskés I-II, Zrínyi, Rózsa köz utcák. Még az éven elkezdődik a Malom utca felújítása, mely 5 cm új aszfalt szőnyeget és padkarendezést foglal magában.

Befejeztük a piac fejlesztését. Az önkormányzati bolt még nem üzemel, hisz még a használatba vételi engedéllyel nem rendelkezik.

Nyertünk egy műfüves pálya építésére lehetőséget a fehér iskola udvarán, a szükséges önerőnek az 50 %-át a Baptista Szeretetszolgálat vállalta. A pálya az utánpótlás nevelésben jelentős szerepet tölt be, de bérbe is adható a lakosok részére. A pálya elkészült, átadása megtörtént.

Közbeszerzés alatt van a kivitelező kiválasztása a II-es óvoda felújítására nyert pályázatnak.

Tartalék listáról pedig sikerült a nyertes pályázatok közé soroltatni a Szociális Város rehabilitációról szóló pályázatunkat (KÉPEINKEN). Itt is megköszönöm mindenkinek, aki azon dolgozott, hogy nyerjen a pályázatunk.

Tartalma:

- Rétköz utca első részének felújítása, hozzátartozó járda megépítése, a Rétköz utca hátsó részének megépítése, hozzá vízelvezetés kialakítása, Rétköz utca közepén játszótér kialakítása.
- Továbbiakban a Petőfi, Pusztatemplom és Hunyadi utcák kereszteződésében az üres területen szabadidőpark, játszótér, focipálya kerül kialakításra.
- Az Ibrányi utcai társasház külső szigetelése és tető ráépítését tartalmazza a pályázat. A társasház, mint lakhatási funkció, kötelező elem az anyagban. A társasházban az önkormányzatnak kettő lakás van a tulajdonában.

A Kossuth és Ibrányi utca kereszteződésében egy Multifunkcionális épület megépítése is feladatunk lesz, melyben Rendőrség, Polgárőrség, Önkéntes tűzoltóság, civil iroda és egy 140 m2-es rendezvényterem kap helyet. Természetesen a hozzá tartozó park kialakításával.

Nagyon fontos megjegyeznem 100%-os támogatású a pályázat.


BŐVEBBEN A HAMAROSAN MEGJELENŐ NAGYHALÁSZI HÍREKBEN!
VÁROSREHABILITÁCIÓ

Közel 400 millió forintos pályázatot nyert városunk, sok minden épülhet Nagyhalászban.


GALÉRIÁK

további képgalériák
Október 23.

A koszorúzás képei

Cinkeavató

Beavatták a felsősöket az iskolában

Csibeavató

Az elsős iskolások próbatételei

Az idősek köszöntése

A művelődési házban