INTERJÚ CSOMBÓK PANNÁVAL

 

 

A legfrissebb Kállay András-díjas
Az idei Kállay András-díjat a Csuha Antal Baptista Általános Iskola remek rajzolója, kitűnő tanulója, a nyolcadikos Csombók Panna kapta.


 • Mutatkozz be röviden!
 • Csombók Panna vagyok, Nagyhalászban élek, 1999-ben születtem, és a város egy igen romantikus helyén, a Zúgó-tanyán élek, ez Halász legszebb vidéke. Szeretek ott lakni, nagyon nyugodt hely, sem Halászban, sem máshol nincsmég egy ilyen.
 • Hová jársz iskolába?
 • A nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskolába, és nagyon szeretek oda járni, mert nagyon szeretem mind a társaságot, mind a tanárokat. Kedvenc tantárgyam a rajz, de emellett a földrajzot, a nyelvtant és a testnevelést is nagyon kedvelem. Szép az iskolánk, jó helyen van, rendezett a környezete, és jól is tanítanak ott.
 • Hogyan szeretted meg ennyire a rajzolást?
 • Keresztanyám, anyai nagynéném, Tuza Edit rajztanár, és értelemszerűen jól rajzol, akár csak apukám. Érdekes, hogy az óvodában annyira még nem érdekelt a rajzolás,  pedig sok cicát rajzoltam (sellőcicát, hercegnőcicát, apacicát), de egyszerűen nem kötött le, pontosabban nem kötött le egészen a nagycsoportig. Elsőben aztán elkezdtem szabadidőmben rajzolgatni, és utána rájöttem, hogy a versenyzés is érdekel. Legfőképpen karikatúrákat szeretek rajzolni, de bármit szívesen „ceruzám hegyére tűzök”, ha éppen olyan kedvem van, mert bizony sok függ ettől is. A durva, véres dogokat, vagy koponyákat viszont nem szeretem.

 


 • TÖBB KÉP CSOMBÓK PANNÁTÓL ITT!


  Milyen rajzversenyeken vettél részt?
 • Elsőben rögtön harmadik lettem a kemecsei versenyen, amelyet a Rétközi Iskolaszövetség szervezett. Jólesett az elismerés, ott jöttem á, milyen jó dolog versenyezni, és innentől kezdve igyekeztem minél gyakrabban megmérettetni magam.  Az osztályban ez után egyre gyakrabban kértek meg arra, hogy rajzolgassak nekik, például egész másodikban lovacskákat rajzoltam, meg is untam, azóta  sem sok lovat rajzoltam. Továbbra is Kemecsére jártunk versenyekre, és továbbra is rendszeresen a dobogón végeztem, mellette több pályázaton elnyertem a különdíjat. Igazából felsőben kezdtem el nyeregetni a versenyeket, mert már sokkal komolyabban vettem a rajzolást. Egy országos versenyen különdíjas lettem, két RISZ-versenyről elhoztam az aranyérmet – a harmadiktól egyébként azért nem, mert nem kis vitt kiváltva stílusidegennek nevezték művemet, holott szabadon választott technikával lehetett alkotni…
 • Az iskolai évekből mire emlékszel vissza legszívesebben?
 • Arra, hogy az osztálytársaimmal milyen jókat szórakoztunk, például amikor az udvaron kerestünk elképzelt állatokat, vagy amikor azt hittük, hogy van egy kígyó a suli falában, és azt is sokáig kerestük. De szerettünk a szünetekben fogócskázni a fiúkkal, sajátságos szabályokkal, amúgy barbár módra. Elképzelni sem tudom, milyen lesz a középiskolában, nagyon fog hiányozni az általános, hiszen onnan volt a legtöbb barátom.

 

BŐVEBBEN A HAMAROSAN MEGJELENŐ NAGYHALÁSZI HÍREKBEN!

VÁROSREHABILITÁCIÓ

Közel 400 millió forintos pályázatot nyert városunk, sok minden épülhet Nagyhalászban.


GALÉRIÁK

további képgalériák
Október 23.

A koszorúzás képei

Cinkeavató

Beavatták a felsősöket az iskolában

Csibeavató

Az elsős iskolások próbatételei

Az idősek köszöntése

A művelődési házban

    
HORGÁSZTÓ NAGYHALÁSZ SZÍVÉBEN (TOVÁBB)