NÉMI FÉNY AZ ALAGÚT VÉGÉN

Körbenéztünk a felnőttcsapat háza táján, most pedig megkérdeztük az U16-os és U19-es csapatokért felelő Csorba Csabát, hogy mi újság a nagyok közvetlen utánpótlásában?


Az ificsapat (Forrás: Facecook, Csorba Cs.)

2013. januári érkezésem óta elmondhatom, hogy a nagyhalászi utánpótlást (U16, U19) sikerült elmozdítani abból a helyzetből, amiben a 2012-es év végére került. Szétesett ifi, motiválatlan játékosok, sokszor a csapat kiállása is veszélyben volt, míg mára biztos 16-18 fős keretekkel dolgozunk. A tavaszi ifi-keret azonban kétségtelenül erősebb volt, mentálisan és edzettségben is, sőt, a tavaszi jó rajt (3 mérkőzés, 3 győzelem) megpezsdítette a nagyhalászi ifjúsági csapat körüli életet, egyre többen jöttek vissza a csapathoz, mert látták az eredményeket, részsikereket.

A nyáron sajnálatosan szakadás történt ebben a folyamatban és a tavaszi 8-9 nyíregyházi játékos helyett most csak 4 fő jöhet a csapatot játékával segíteni. A még nagyobb problémát abban látom, hogy a versenyhelyzet megszűnésével a nagyhalászi ifijátékosok motiválatlanok lettek és az edzéseket sem látogatják úgy, mint tavasszal. Mivel évekig a vasmegyeri ifjúsági csapat edzője voltam, nagyon jól ismertem (ismerem) a mezőnyt (megye II ifjúsági), a szezon előtt mondtam is a vezetőknek, hogy ezzel a kerettel maximum a középmezőnyben tudunk majd lenni. Ez így is történt, és ami nagyon bántó, hogy ötödik alkalommal kapunk ki 1-1 góllal, amely mindenképpen a motiválatlanság és az aluledzettség jele.

Pedig reményeim szerint a felnőtt csapat sikeres szereplése tovább tart és jövő nyártól megint megyei I-es mérkőzésekre járhatnak majd a halászi lakosok, és ide megint erősebb, motiváltabb ifi kell. A ifjúsági csapatból nem szeretnék senkit kiemeli eddigi őszi teljesítménye miatt.

Más a helyzet az U16-os csapatnál és bár itt is elég kicsi a mozgásterünk (11-12 játékos van megyei I-II szinten). Egyelőre versenyben vagyunk a bajnoki címért és nem is nagyon láttam eddig jobb csapatot, mint a miénk. Igaz, éppen kedden játszunk a Grund ellen majd Oroson, illetve megyünk még ősszel Tiszavasváriba is. Ebben a csapatban nincs gond a játékosok többségének a motiváltságával, sőt példamutató módon, már voltunk a játékosokkal ellenfélnézőben is (a Grund-Tiszavasvárin), amikor a mi mérkőzésünk elmaradt, ez is azt jelzi, hogy ezek a fiúk felelőséggel vannak a nagyhalászi foci iránt és Ők lehetnek majd a megoldás azon az úton, hogy ismét 4-5 kezdő nagyhalászi játékos legyen a felnőtt csapatban kb. négy-öt év múlva.
Ami mindenképpen idekívánkozik még, el kell mondanom, hogy a nagyhalászi edzéslehetőségek a megyében a legjobbak közt vannak (felszerelés, ruházat, eszközök, pályák, stb...), köszönet érte a szakosztály vezetésének és a polgármester úrnak, ezért sem nagyon értem, miért nem jönnek többen focizni a fiatalok közül.

Csorba Csaba utánpótlás-edző (U19, U16)


A 16 éven aluliak (Forrás: Facecook, Csorba Cs.)

A ifik és a serdülők tabellái.VÁROSREHABILITÁCIÓ

Közel 400 millió forintos pályázatot nyert városunk, sok minden épülhet Nagyhalászban.


GALÉRIÁK

további képgalériák
Október 23.

A koszorúzás képei

Cinkeavató

Beavatták a felsősöket az iskolában

Csibeavató

Az elsős iskolások próbatételei

Az idősek köszöntése

A művelődési házban