ÉLETKÉPEK AZ IDŐSEK OTHONÁBÓL

„Az öregség testi, lelki kényelmetlenségei ellen
nem utolsó hatású védekezés a tennivalók
 bizonyos ütemszerű beosztása és ismételgetése…
Semmit sem ajánlhatunk melegebben a vénülőknek,
mint a halál pillanatáig tartó tevékenységet.”
(Illyés Gyula: Kharon ladikján)

Intézményünkben az idős emberek számára családias, valódi otthont szeretnénk biztosítani. Munkatársaink azon dolgoznak, hogy enyhítsük a mindennapok nehézségeit, elviselhetőbbé tegyük a magányt, a betegségeket. Ennek érdekében lakóink minden igényét kielégítő környezetet igyekszünk biztosítani és változatos programokat szervezünk.

A tél mindig lassan telik el az Idősek Otthonában. Az enyhébb idő csak ritkán csalogatja ki az időseket a friss levegőre. A csendes hétköznapokon kézműves foglalkozásokkal, beszélgetésekkel, felolvasással, kreatív tevékenységekkel, zenehallgatással és egyéb benti elfoglaltsággal telnek a mindennapok.


Az itt élők életét azonban gyakran felpezsdíti a hozzánk érkező előadók műsora is. A farsangi vidámságot az Ibrányért Amatőr Színtársulat tagjai varázsolták az otthon falai közé.

A későn beköszöntő tavasz mindnyájunk örömére előcsalogatta a fák és bokrok rügyeit. Az Otthon minden lakóját átjárta a tavasz tevékenységre inspiráló melege. Amint az időjárás engedte, lakóink szívesen mentek ki a szabadba, ahol kedvük szerint kisebb kerti munkálatokat végeztek, veteményeztek, kiültek a szépen gondozott kertbe a virágok közé olvasgatni, beszélgetni.

Azonban a tavaszi ünnepek sem telhettek el vidám programok nélkül. Ebben segítettek nekünk az évről évre rendszeresen visszatérő vendégeink, akik még szebbé varázsolták a napjainkat. A Nőnapi-műsorról az Aprófalva Hagyományőrző Népdalkör tagjai gondoskodtak.

A megható Anyák-napi műsorért pedig a Rétközi Ifjúsági és Kulturális Egyesület tagjainak tartozunk hálával.

Felemelő élmény volt mindannyiunk számára a látogatóba érkezett gyerekek és felnőttek szívhez szóló köszöntése. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden előadónak, hogy színesebbé tették a hétköznapjainkat, fellépésükkel emlékezetessé tették az ünnepeinket!

Júliusban ünnepelte 90. születésnapját egyik lakónk, Lukács Sándor bácsi. Szerettei és lakótársai körében, családias légkörben köszöntötte Orosz Károly Polgármester Úr.


Szeretjük az őszt is. Most, amikor a fák elkezdtek megválni lombkoronájuktól, és megérkeztek az éjszakai fagyok is, elérkezett az ideje a zöldség betakarításának is. Ilyenkor látjuk munkánk eredményét, ami a veteményezéssel vette kezdetét, és egész nyáron át tartó növényápolásból állt. A szorgos munkával töltött időnk gyümölcsét az elkövetkező hónapokban élvezhetjük majd.

 

Kovácsné Gulácsi IlonaGALÉRIÁK

további képgalériák