Két győzelem a másodosztályban

Kiesett tavasszal a megyei I. osztályból a nagyhalászi labdarúgó-csapat, meglehetősen gyenge teljesítménnyel, és bizony igencsak szétesett gárdát láthattak tavasszal a még megmaradt drukkerek. A tények ezúttal is magukért beszélnek... Menet közben Kató Istvánt a kőkemény hátvéd, Kiss Gábor váltotta az edzői poszton, már a közeljövőt szem előtt tartva, és a nyáron maradt is posztján a fiatal játékos-edző – immáron a megyei másodosztály küzdelmeire készülődve.


Kevesen maradtak a tavaszi csapatból... (Fotó: Rutkai Z.)

Meglehetősen jó rajtot vett a Kiss-csapat megye II-ben, az első fordulóban lemosta 7–0-ra Nyírtura együttesét, majd a második körben idegenben egyetlen találattal Rohodon is győzni tudott.

„Semmi különös nem történt velünk mostanában, sokan járunk edzésre, a 18-as keretből csak munkahelyi elfoglaltságok miatt mulasztanak tréninget, tudunk végre kétkapus edzéseket is tartani, ez hozta az eredményt – így a csapat mestere, Kiss Gábor. –  A mezőny hátsó feléhez tartozó gárdák ellen léptünk eddig pályára, a hétvégén eldől majd Nyírkarász ellen, hogy mennyit ér az eddig megszerzett hat pont.”

Alaposan átalakult a nyáron a csapat a kiesés miatt. Érkezett két kapus a nagyokhoz, a saját nevelésű Kmetz Tamás és Napkorról Jakocska Csaba, a védelemben nincs új játékos, a középpályán Szitai Roland és Mocsár Csaba (mindkettő Sényőről jött), az arcsérülése miatt korábban sokat kihagyó Horváth Mikós (Újdombrád) és az utolsó napon a szintén Sényőt otthagyó Orosz Tamás az új ember, a csatársorban pedig Szabó Mihály (Mándok) és Kádár Attila (Biri) az.

„Igyekeztünk a középpályára és a csatársorba igazolni, kreatív és gólerős játékosokkal erősíteni – folytatta Kiss Gábor. – Szerencsére sérülések sem hátráltattak minket, az edzőmérkőzésekkel is elégedett vagyok. Természetesen maradéktalanul nem tudtuk elvégezni a kitűzött munkát, amatőr csapat lévén a nyaralások, a szabadságok közbeszóltak, de összességében jó felkészülést tudhatunk magunk mögött. Aki távozott, annak sok sikert kívánunk, úgy érzem, megfelelően tudtuk őket pótolni, maradt a régiek közül Kóder László, Balogh Norbert és Szobonya Péter is. A helyi fiatalok közül Nagy Renátó, Kmetz Tamás és Nagy Máté is a keret tagja.”

Szép jövő előtt áll az ifik közül a szintén nagyhalász Sallai Bence is, és az örvendetes tény, hogy a múlt hetekben pályára lépett U19-es csapat zömét már helyi, halászi fiatalok teszik ki. Budaházi Szabolcs, Vadas Nagy László, Tóth Dávid, Kató Sándor, Kormány Zoltán, Ferenczi Zoltán, Boda Dávid, Varga János, Csáki József, Dócs Dávid, Horváth Zoltán, Tóth József, Herczku Dávid, a helyi általános iskolát kijáró, egyébként tiszarádi Németh Marcell és Balogh István Dávid éltethetik tovább a labdarúgást Nagyhalászban.

Igény lenne rá, csak legyen kitartás is, minden fél részéről…

AJÁNLÓ:

Nyert városunk pályázata, műfüves pálya épülhet

 

Bacskai J.