TOLLAS, SAKK, TÁNC: FEBRUÁRI ÉREMESŐ. ORSZÁGOS DÖNTŐK: JÖVÜNK!

ÉRMES HÉTVÉGE

Február 27-én rendezték meg a IV. Országos Nagyecsedi Verbunkversenyt. A hat korcsoportban induló százharmincöt résztvevő között indult a nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskola négy diákja – Kelemen Gergő, Gálik Sándor, Kövér Gábor, Kövér Ákos –, valamint felkészítőjük, Kovács Viktor is. Az izgalmas és szoros versengés mellett NAGY élmény volt az ún. adatközlő táncosokkal való személyes találkozás is. A lelkiismeretes felkészülés meghozta eredményét: Kövér Ákos és Gábor táncát különdíjjal, míg Kovács Viktor tanár úr produkcióját 1. helyezéssel és különdíjjal jutalmazta a szakmai zsűri. Az elért eredmény értékét az emeli, hogy A tanár úr 30 éve táncol, és kedvenc táncanyagában – a magyar verbunkban – immár második alkalommal ért el országos mezőnyben első helyezést.TOLLASBAN IS MEGY!

A nagyhalászi tollaslabdázók részt vettek a felmenő rendszerű Megyei Tollaslabda Diákolimpiai döntőn is. Jól felkészült korosztályos versenyzőkkel néztek farkasszemet a pályán sportolóink, de mint általában, lelkesedésük most is maximális volt! Mivel célunk az országos szintű megmérettetés, még egy REGIONÁLIS döntő előttünk áll, és csak onnan léphetünk a Szegeden megrendezésre kerülő Országos Döntőre. Nagyon büszkék vagyunk Veress Petrára, aki már ORSZÁGOS DÖNTŐBEN tudhatja magát!MEGYEI DIÁKOLIMPIA SAKK CSAPATDÖNTŐ

2016. 02. 27-én rendezték Nyíregyházán a Megyei Diákolimpia Csapat Sakkdöntőjét. A rendezvényre rekordszámú csapatok nevezett, ami azt is bizonyítja, hogy a sakk egyre népszerűbb a megyénkben. A mi iskolánk hét csapattal képviseltette magát különböző korosztályokban: alsós lányok egy, alsós fiúk két csapat, felsős lányok és felsős fiúk 2-2 csapat.
A verseny ötfordulós svájci rendszer szerint zajlott, 2*20 perces játékidővel. A gyermekeink idén is kitettek magukért, hiszen a felsős lányok 1-es csapata bajnok lett, így ők automatikusan képviselik iskolánkat a Szombathelyen megrendezendő országos döntőben. De a többiekről sem feledkezünk meg, hiszen a felsős lányok 2-es csapata 2. helyezést ért el, ezzel segítve az 1-es csapatunkat. Az alsós lányaink 3. helyezést értek el, ami nagyon szép teljesítmény. A legnagyobb párharc a felsős fiúknál alakult ki, az Apáczai és a mi csapatunk versengtek egymással. A végén mindkét csapat egyforma pontszámmal holtversenyben lettek az élen, de az egymás elleni eredmény végül az Apáczai javára döntött, így ők végeztek az élen. A mieink második helyezést értek el, de mivel egyforma pontszámot szereztünk, kérvényezni fogjuk a szövetséget az országos döntőbe való szereplésért. A végén az alsós fiúkról és a felsős fiúk 2-es csapatáról sem feledkezzünk meg, hiszen ők is jól szerepeltek, segítve ezzel a többi csapatunkat.

A továbbjutóink: Felsős lányok: Demeter Dorina, Nagy Bernadett Éva, Nagy Fanni.
Érmeseink: alsós lányok, 3. helyezett: Pinke Maja, Szabó Maja, Szitár Jázmin.
Felsős fiúk: 2. helyezett: Radvánszki Viktor, Kormány Szabolcs, Pinke Dominik, Pinke Martin.
További versenyzőink: Kormány Kristóf, Fabók Norbert, Kovács Gergő, Kelemen Ákos, Márkus Dániel, Tóth Dániel, Kropkó András, Borbély Tibor Bence, Tóth Miklós Milán, Kormány Gábor, Kató Máté, Fabók Tamás.

A folytatás az Országos Csapatdöntőn áprilisban Szombathelyen. 

Felkészítő tanárok: Kormány László, Gunyecz Zoltán.


ÍRTA: Ujhelyiné Magyari Zsuzsanna, Veress Károly, Kormány László