TIZENHAT ÉRKEZŐ, JÓ LENNE MÉG ÖT-HAT HÉT…

Január ötödikén kezdte a felkészülést a megye I-ben a kiesés elől menekülő Nagyhalászi SE labdarúgócsapata, új edzővel, Opre Mihállyal a fedélzeten. A neves mester azonnal megragadta a munka végét.

 


Opre Mihály (balról a második) és a vezetőség néhány taga: Orosz Károly, Albók Lajos, Hegedűs János és Kropkó András

„Akad még egy-két kérdőjel a keretben, de 90 százalékban összeállt a keret a tavaszi folytatásra – nyilatkozott a nagyhalasz.hu-nak Opre Mihály, a felnőttek nemrégiben kinevezett mestere. – Érkezett a csapathoz egy kapus, Gagyi Sándor, Tiszalökről, ahonnan vele tartott két hátvéd, Bognár Attila, Bene Levente, de ezt a sort erősíti immáron Szőlősi Lóránd (ő a Dombrádot hagyta ott), valamint a DVSC tartalékjai közül megszerzett középhátvéd Böszörményi Dániel is. Hajzer László és Kerti Levente debreceniek, mindketten a Sárrétudvariban futballoztak korábban, előbbi középpályás, utóbbi csatár. A középpályás Fábri Dávid Hajdúnánásból, a középpályás és támadó Fábri Zoltán Balkányból jött (ők nem testvérek), a középpályás Kiss Roland is DVSC-nevelés, mint a téli érkezők között többen is, ő Tóth Dániellel együtt a Hajdúböszörményt hagyta ott. Gömze Antal  is támadó, szintén debreceni nevelés, ő Ausztriából tér haza.”

A kelet.hu megemlíti még, hogy Gyügyei Zoltán (Monostorpályi), Ludánszki István (Jászberény), Molnár József (újrakezdte) és Petrohai György (Nyírcsaholy) is csapatunkat segíti a nagy tavaszi hadjáratban, a korábbiak közül csak Barzó Gergő, Mocsár Csaba, Tóth Zsolt, Tóth Norbert és Simon Dániel maradt a tavaszi szezonra is halászi játékos.

Távozott ugyanakkor Molnár Csaba, Kmetz Tamás (Újdombrád), Tilki Mihály, Boros István, Asztalos Gergő, Kállai Ádám, Fabu Richárd (Dombrád), Nagy Béla (Rakamaz), Sándor Krisztián és Kiss Tamás is.

„A felkészülés során eddig vegyes eredményeket értünk el, Mándokkal 2–2-t játszottunk, Cigándtól, Balkánytól és Karásztól kikaptunk, a DEAC II-t öt nullára elvertük, Kótaj ellen egy nulla lett, de az időjárás nagyban befolyásolta ezeket a meccseket, és magát a felkészülést is. Nagyon nehéz építkezni, nem egyszerű igazolni (erre január 22-én éjfélig van lehetőség), de ha lenne még öt hét a bajnokság kezdetéig, semmi baj nem lenne. A vezetőségre bármikor támaszkodhatok, a pályát karbantartó munkásokra, a szertárosokra szintén, a polgármester úr, Orosz Károly nélkül pedig nem is működne az egyesület. A körülmények hibátlanok, ezen nem múlik a siker!”


B. J.