nagyhalasz.huTAROLTAK A NAGYHALÁSZI BAPTISTA FENNTARTÁSÚ ISKOLA SAKKCSAPATÁNAK OVIS TAGJAI


A nagyhalásziCsuha Antal Általános Iskola sakkcsapata újabb versenyen vett részt, ezúttal a Tokaj Kupán. A verseny célja a régió sakkéletének dinamizálása mellett a tehetségígéretek felkutatása és a sakkjáték népszerűsítése volt.

 

A korfüggetlen kupán Nagyhalászból harminchatan neveztek, de végül harmincnégyen regisztrálták magukat. A színvonalas, nagyon erős mezőnyben csapatunk minden tagja helyt állt, sokszor még erőn felül is teljesítettek. Ez a verseny az utolsó állomása volt a közelgő diákolimpiára való felkészülésnek.Február végén már az egyéni, míg március első hetében a csapatbajnokságon kell bizonyítaniuk versenyzőinknek, hiszen cél az országos versenyre való bejutás.

A Tokaj Kupa nem volt más, mint egy egyéni, svájci rendszerű, hét fordulós sakk rapidtorna, amelyen a nagyhalászi óvodások hárman képviseltették magukat.

Fabók Norbert első, míg Orosz Zoltán a második helyet szerezte meg.

Hegyes Zalán betegsége miatt sajnos az utolsó két meccset kénytelen volt feladni, pedig addig ő is igen előkelő helyen állt.

A Csuha Antal Általános Iskola egykori kiválósága, Dajka Vivien a gyermek felső kategóriában harmadik helyezést ért el.

A verseny nehézségét az is mutatja, hogy bár csapatunk tagjai közül sokan öt és négy pontot szereztek a hétből, mégsem értek fel a dobogóra.

A Tokaj Kupa mezőnyének éppen az erőssége segítette leginkább a nagyhalászi sakkcsapatot, hiszen a kemény ellenfelekkel vívott harc a legmegfelelőbb felkészülés a diákolimpiára.

Szorítunk versenyzőinknek, hogy minél előkelőbb helyen végezzenek, és bejussanak az országos versenyre.
AJÁNLÓ: Budavári sakksikerek                                             

VINNAI KLÁRA