nagyhalasz.hu

POGÁRMESTERI INTERJÚ

Az évet reménykeltően kezdtük, nyugodtan kijelenthetem, az elmúlt tíz év legkedvezőbb költségvetését fogadtuk el februárban.


A 2013-as költségvetésről egy pár adat: 730 251 ezer forint költségvetési bevétellel, 746 911 ezer Ft. költségvetési kiadással, és 16 660 ezer Ft. költségvetési hiánnyal fogadtuk el Nagyhalász város költségvetését. Folyószámlahitelünk 56 millió Ft., bérhitelünk nincs, fejlesztési hitelünk 80 millió Ft. Az 5000 fő feletti települések konszolidációja 2013. június végéig megtörténik, már az aláírt megállapodásban városunk a 70 %-os tartományba esik bele, mely azt jelenti, hogy a most fennálló 148 millió forintból 113 milliót az állam átvállal. Elindultunk egy átlátható, stabil pénzügyi átalakulás útján.

Sikeresen elindult a Start munkaprogram, melynek keretébe közel 200 nagyhalászi lakos lett bevonva. Az eredményeket láthatja – aki meg akarja látni –, hogy egyre több az ebben a programban előállított értékteremtő munka. A mezőgazdasági tevékenységen belül elvetettünk 9 hektár kukoricát, 2 ha burgonyát, 1 ha babot, tervezünk még 300 négyzetméter támrendszeres paradicsomot, 5000 méter kordonos uborkát, hagymát, zöldséget termelni. 

Saját költségvetésből 2012 végén leaszfaltoztuk a Vörösmarty, Kölcsey, Gyulai Pál utcákat, befejeződött a Bem utca aszfaltozása is, melynek padkáját a közfoglalkoztatásban részt vevő dolgozók készítettek el. Májusban folytatjuk az útfelújítási munkákat a Kölcsey, Kossuth köz és a Zrínyi utcákon. Az őszi tervek közt szerepel még a Táncsics utca hátsó szakaszának leaszfaltozása.

Az Ökumenikus Segély Szervezet segítségével május második felében adományosztás lesz, itt sajnos kevesebb csomagot tudunk kiosztani a korábbi lehetőségekhez viszonyítva.

A testülettel továbbra is nagyhalász érdekeit szem előtt tartva dolgozunk, hozzuk döntéseinket.

BŐVEBBEN A JELENLEG IS KAPHATÓ NAGYHALÁSZI HÍREKBEN!