nagyhalasz.hu


MINTAMENZA A NAGYHALÁSZI ISKOLÁBAN

A nagyhalászi Csuha Antal Általános Iskola nem csupán jó tanulóira – diákjainak 20 százaléka jeles tanuló –, hanem konyhájára is méltán lehet büszke. Egyre több minőségi, magyar alapanyagokat használnak, és a zöldség, gyümölcs sem hiányozhat az étrendből.

Az iskola célul tűzte ki, hogy csatlakozik a Mintamenza programhoz, így sem félkész, sem tartósított élelmiszert nem találhatnak konyhájukon az ott étkezők. A fejlődő, növésben lévő szervezet számára nagyon fontos az egészséges, tápláló étrend, a friss alapanyagokból készült ételek.

A Mintamenza program alapelvei közé tartozik a gyermekek egészségének megőrzése, a környezetvédelem, és a gazdaság fellendítése. A súlyos betegségek többségét ugyanis a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód okozza. A Csuha Antal Általános Iskola örömmel csatlakozik a közétkeztetést megújítani kívánóprogramhoz, mivel alapelveivel teljes mértékben azonosulni tud. A korszerű táplálkozás kialakításának egyértelmű nyertesei az egészségesen táplálkozó, étkezési kultúrával rendelkező felnövő generáció.

A Csuha Antal Általános Iskola étlapján gyakrabban szerepelnek a minőségi tejtermékek, a teljes kiőrlésű pékáru, a hal, a gyümölcs és azöldség. Mindez a diákok egészségének megőrzése érdekében, a Mintamenza programhoz csatlakozva valósul meg.


TOVÁBBI CIKKEK, KÉPEK AZ ISKOLA ÉLETÉBŐL ITT!

VINNAI KLÁRA