nagyhalasz.hu

MEGYEI BAJNOK A HALÁSZI SAKKCSAPAT!

Nagyhalász sakkcsapata az elmúlt időszakban ismét bebizonyította, hogy nem hiába érdemel megbecsülést és szeretetet városunktól. Az utóbbi hónapokban kicsik és nagyok több versenyen is részt vettek, s mindegyiken érmet vagy kupát szereztek. A rengeteg idő, amelyet edzéssel töltöttek, meghozta gyümölcsét.A jubileumi Bethlen Kupán Nagyhalász csapata a számos egyéni díjon felül idén is elnyerte az első helyet, így amellett, hogy megvédte bajnoki címét, egy újabb, gyönyörű kupával gazdagodott. A verseny célja a sakkjáték népszerűsítése, és a játéklehetőség biztosítása volt a megyei játékosok számára, ám a sportolók ezen felül versenytapasztalattal gazdagodtak.

A Mihalkó József, egykori FIDE mester emlékére rendezett versenyen sakkosaink kiváló eredményeket értek el. A négy első hely mellé nyolc második, illetve számos harmadik helyet szereztek meg. Aki kicsit is szereti a sakkot, annak nem ismeretlen Mihalkó József neve. Utánpótlás neveléssel foglalkozott, valamint levelezési olimpikon volt. Nagyon jó kapcsolatot ápolt csapatunkkal, évekkel ezelőtt versenyekre készítette fel a nagyhalásziakat, éppen ezért nem meglepő, hogy a tiszteletére rendezett emlékversenyen mieink is részt vettek.

A legfontosabb és legörömtelibb pedig az, hogy a megyei döntő megnyerése után a Csuha Antal Általános Iskola diákjai 2013-ban szintén bejutottak az országos sakkolimpiára, amelyet április 27-én rendeznek meg Szombathelyen.

A nagyhalászi sakkcsapat tagjai:

Orosz Zoltán, Fabók Norbert, Kormány Kristóf, Bor Boglárka, Talpas Kinga, Földi Laura, Kató Máté, Kormány Gábor, Gálik Bence, Piszku Marcell, Csatlós Marcell, Szabó Luca, Nagy Dorina, Oláh Gábor, Tarcsi Tibor, Nagy Bernadett, Szitár Dóra, Oláh Boglárka, Fabók Tamás, Pinke Dominik, Kormány Szabolcs, Tóth Miklós Milán, Radvánszki Viktor, Nagy Fanni, Orosz Eszter, Pinke Martin, Kelemen Réka, Tóth Fruzsina, Konyha Dávid, Csombók Panna, Gulyás Dorka, Oláh Roland, Szendrei József, Kormány Zoltán, Dajka Vivien, Dajka László, Lukács Imre.

KATT A KÉPRE A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!

AJÁNLÓ: Budavári sakksikerek
                  Taroltak Tojakban is a halászi sakkosok                                             

VINNAI KLÁRA