nagyhalasz.hu


HA A HAZAI MECCSEKET BEHÚZZUK, NEM LEHET GOND!Csapatunk edzője, Kató István vall őszintén a két vereséget hozó idénykezdetről és a pontlevonásról. Ezen a hétvégén is elmaradnak a mérkőzések.

„Nem úgy alakult, ahogyan elképzeltük, különösen az első mérkőzéssel voltam elégedetlen – tért ki a Balkány elleni, vesztes idénynyitóra csapatunk edzője, Kató István. – Ez egy hatpontos mérkőzés volt, a csapaton viszont nem látszott a tűz, a győzni akarás. Csalódást okoztak a szurkolóknak, a vezetőknek és nekem is. Kikaptunk Nagykállótól is, itt a jobbik csapat nyert, de a második félidőben voltak bíztató jelek, erre lehet majd építeni.”

Hogyan szerepeltek az új játékosok?

„Gégény Zoltántól többet vártam, Tóth Zoltánnak még idő kell, sokat kihagyott. Kurucz Tamás Balkányban értékelhetetlen teljesítményt nyújtott, de aztán Kálló ellen már jobban mozgott. Szobonya Pétert Balkányban majdnem kiállították, előtte összehozott egy büntetőt. Balázs Krisztiánnak még fejlődnie kell, Túróczi kapott egy ötmérkőzéses eltiltást, mert ellenfele utána rúgott, ő meg vissza. A játékvezető szerint viszont háromszor is, emiatt kapott ilyen hosszú eltiltást.”

Ez utóbbi eset pikantériája, hogy a játékvezető, Homonnai sporttárs is buji, akár csak a halászi csapat játékosa…

„Mátészalka ellen csak a három pontban gondolkodom, céljainkat, a bennmaradást nem adjuk fel. Csak úgy érhetjük el, ha megfelelő lesz hozzáállásunk. Ehhez a megfelelő hozzáállású embereket kell megtalálnom, három ember a kispadon ül majd mellettem a múltkori kezdőcsapatból” – mondta a szakember még a nagy áramszünet és hóhelyzet előtt.

A Szalka elleni mérkőzést május derekán rendezik majd: a 18. fordulóban elhalasztott bajnoki mérkőzéseket valamennyi osztályban május 20-án (Pünkösd hétfőn) pótolják az érintett együttesek. Az említett időpontban, az eredetileg kiírt helyszíneken a felnőtt meccseket 17, az ifjúsági találkozókat két órával korábban kezdik. Ugyanakkor döntés született arról, hogy a május 18-19-re beiktatott 28. fordulót – a megyei első-, másod-, illetve harmadosztályban – egységesen szombaton (vagyis, május 18-án) rendezik. A kezdési időpontok ebben az esetben is 17, valamint 15 óra.

A legutóbbi kör után az aktuális fordulót is lefújta a megyei szövetség:

„Tekintettel a labdarúgó mérkőzések lejátszását lehetetlenné tevő időjárási körülményekre, a pályák állapotának kímélése, a felesleges utazgatások elkerülése, a labdarúgók egészségének megóvása érdekében a Versenybizottság a 2013. március 23-24-i forduló valamennyi mérkőzésének elhalasztása mellett döntött” .

A 20. fordulótól a 26. fordulóig az eredeti kiírás szerint
19. forduló: 2013.május 10., péntek, 15.30 (ifi), 17.30 (felnőtt)
27. forduló: május 12., vasárnap 15.00 (ifi), 17.00 (felnőtt)
28. forduló: május 18., szombat, 15.00 (ifi), 17.00 (felnőtt)
18. forduló: május 20., hétfő 15.00 (ifi), 17.00 (felnőtt)
29. forduló: május 25-26. 15.00 (ifi), 17.00 (felnőtt)
30. forduló: június 2., vasárnap 15.00 (ifi), 17.00 (felnőtt)

No de térjünk vissza a csapatra!

„A költségtérítést időben megkapja mindenki, ez nem lehet oka a gyengébb szereplésnek. Csombók II Csaba jogosulatlan szerepeltetése viszont egy pontunkba került. Ő eligazolt tőlünk, majd vissza, Tuzsér ellen a mi színeinkben nem játszhatott volna, mert eltiltás alatt állt. Azon a meccsen egyébként olyan kevesen voltunk, hogy csak a cserekapus, Mudri Attila ült a kispadon. A kommunikáció hiánya okozta végül, hogy egy pontot lekaptak tőlünk.”A közeljövő?„A közvetlen riválisok mind hozzánk jönnek, mint Nyírgyulaj, Gyulaháza, Szakoly, Tiszalök. Rakamazra megyünk, de ott is győzhetünk. Nem szabad feladni, 13 forduló van még hátra, ha a hazai meccseket behúzzuk, nem lehet gond! Egy-két játékosunkat kell fejben helyre rakni, ehhez idő kell. Több embert is be kell építeni a csapatba, eredménykényszer mellett ez nem könnyű. De a tabella első felében ott leszünk, optimista vagyok a folytatást illetően.”


BACSKAI J. 

 

AJÁNLÓ:

Jól haladnak az alapozással