nagyhalasz.hu


FARSANG AZ ISKOLÁBAN

A február nem szólhatott másról a Csuha Antal Általános Iskolában, mint a farsangról. A vízkereszttől Hamvazószerdáig, a nagyböjt időszakáig tartó időszakot hagyományosan vidám mulatságok, bálok, lakomák, népünnepélyek jellemzik.A farsang csúcspontja a karnevál, amely a mulatozás közepettevalójában Télbúcsúztató is. Iskolánkban kicsik és nagyok mind-mind izgalommal telve, lelkesen készültek az ünnepségre.


Alsósok és felsősök külön rendezvényen vonultak fel produkcióikkal és jelmezeikkel, így a zsűri tagjainak többször kellett nehéz döntést hoznia, amikor értékelték a látottakat. Voltak, akik zenés, táncos bemutatóval készültek, míg mások akrobatákat megszégyenítő előadást mutattak be. Akadtak a diákok között zumbázók, de a humor sem hiányozhatott: szülők, rokonok és tanárok mind együtt nevettek a törpökön, vagy éppen a fiúkból álló nászmeneten. Az alsósok közül szinte mindenki jelmezbe bújt, ily módon fordulhatott az elő, hogy tigrissel, pókemberrel, almafával, kalózzal, lovaggal, vagy éppen madárijesztővel találkozhatott az, aki részt vett az iskolai farsangon.

Természetesen a tombolasorsolás sem hiányozhatott. Akinek volt tombolája, az többek között 300 darabos puzzle-t, kártyát, scobby fonalat, sakkot, kisautót nyerhetett, míg a fődíj egy csoki torta volt. Miután mindenki bemutatta a produkcióját, és lezajlott a felvonulás is, kezdődhetett az evés-ivás, míg a felsősök a tornateremben rendezett diszkóban mulatták az időt.

Köszönet illeti a szervezőket, az iskola vezetését, és mindenkit, aki segített, hiszen a Csuha Antal Általános Iskolában idén is felejthetetlen farsangot sikerült megrendezni.


A felsős farsang képei (II. rész)A felsős farsang képei (I. rész)Az alsós farsang képei!

TOVÁBBI CIKKEK, KÉPEK AZ ISKOLA ÉLETÉBŐL ITT!

VINNAI KLÁRA